ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Kasım 2014 Çarşamba 00:05

Hamdallah'tan Türkiye'nin desteğine övgü

Hamdallahtan Türkiyenin desteğine övgü

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, Türkiye'nin Filistin halkı ve ulusal uzlaşı hükümetine sağladığı desteği övdü.


Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, Türkiye'nin Filistin halkı ve ulusal uzlaşı hükümetine sağladığı desteği övdü. 

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, Hamdallah, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam ve Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç ile Ramallah'ta bir araya geldi.

Görüşmede, bölgedeki siyasi gelişmelerin yanı sıra Gazze'nin yeniden imarı kapsamındaki çalışmalar ve İsrail'in özelde Mescid-i Aksa ve Kudüs, genelde ise Filistinlilere yönelik ihlalleri ele alındı. 

Türk hükümeti ve halkının, Filistin uzlaşı hükümeti ile Filistinlilere sağladığı destekten övgüyle söz eden Hamdallah, "Söz konusu destek, Filistin-Türkiye arasındaki ilişkilerin boyutunun derinliğine işarettir" ifadesini kullandı. 

Türkiye'nin, Gazze'deki elektrik sektörüne destek için sunduğu önerilerin konuşulduğu görüşmede, Türkiye'nin iskan ve geçici barınma çerçevesindeki desteği, bölgede uygulanan abluka nedeniyle Gazze Şeridi'ne inşaat malzemelerinin girişinde Filistin hükümetinin karşılaştığı zorluklara değinildi.

TİKA Başkanı Çam'ın da Türkiye'nin, Filistin hükümetini maddi ve siyasi açıdan desteklediğini, Filistin'in tüm kentlerindeki kalkınma projelerine var olan desteğini arttıracağını vurguladı. Çam ayrıca ülkesinin,Filistin hükümeti ve halkına özel önem verdiğine dikkati çekti. 

Gazze'de, iki gün önce Türkiye tarafından finanse edilen ve yaklaşık 800 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak su kuyularının açılışının yanı sıra yine Gazze'de yapılacak bin Konut Projesi'nin temeli, dün düzenlenen törenle atılmıştı. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER