ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2013 Çarşamba 13:07

Hamburg Eyaleti, Afrikalı göçmenlere İtalya'yı adres gösterdi


Almanya'nın Hamburg Eyaleti İçişleri Bakanlığı, sığınma talebinde bulunan Afrikalı işçilerin İtalya’da sığınma imkanı olduğunu belirterek sığınma ve toplu oturum hakkı taleplerini reddetti.

Hamburg İçişleri Bakanlığı; başından geçenleri anlatarak resmi sığınma başvurusunda bulunanlara barınma, sağlık ve bakım hizmeti sunmaya devam edildiğini, ancak Libya’dan gelen Afrikalı işçilere ilk durakları olan İtalya’da yeterince korunma imkanı sunulduğunu ileri sürdü.

Bakanlık, “Eyaletler, Federal ve İnsan Hakları Mahkemeleri’nin çoğunluk görüşü, İtalya’da yeterince korunma imkanı sunulduğu şeklinde. Yine de insani sebeplerle bazı şahıslara oturma izni verilebiliyor. Yetkililer bunun, her şahıs için ne denli geçerli olabileceğini yabancılar hukuku açısından değerlendirme yapmadan göremezler.” ifadelerine yer verdi.

Başvuruda bulunanların değerlendirme süreci tamamlanana kadar resmi oturma izni alabildiğini kaydeden bakanlık, her ay 300’den fazla sığınmacıya resmi makamlarca barınma imkanı sağlandığını hatırlattı. Hamburg İçişleri Bakanlığı, “Bu haktan Libya’dan gelenler de kimliklerini ve başından geçenleri anlatarak yararlanabilir. Sığınma başvuruları kişisel değerlendirmeler yapılarak karara bağlanıyor.” açıklamasını yaptı.

Yeşiller Hamburg Meclis Grubu ise mültecilerle bir araya geldi. Görüşmenin muhataplarla direkt fikir alışverişinde bulunmak için gerçekleştiğini belirten siyasiler, senatonun siyasi ve insani çözüm bulmasını ve mültecilerin kimlik bilgilerini vermeleri halinde de hemen sınır dışı tehdidi ile karşılaşmamasını istedi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER