ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Temmuz 2014 Cumartesi 18:37

Hamas taleplerinde ısrarlı

Hamas taleplerinde ısrarlı

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Merzuk, Hamas'ın ateşkes şartlarını dikkate almayan bir çözümü kabul etmeyeceklerini söyledi.


İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının sona erdirilmesi ve ateşkesin sağlanması için Paris'te düzenlenen uluslararası toplantıya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Merzuk,  "İki tarafın da son olarak gündeme gelen girişimleri reddettiği bu ortamda Gazze'deki krizin çözülmesi için yeni fikirler bulmaya çalışıyorlar ancak direniş grupları, şartlarını dikkate almayan görüşleri kabul etmeyecektir" dedi.

Uluslararası toplumun başarısız olması halinde de "yorulmak bilmeksizin" direnmeye devam edebileceklerini belirten  Ebu Merzuk, "Silah üretebiliyoruz ve bunu dünya görüyor. Direniş grupları işi zorlaştırmaya çalışmıyor ancak biz, 2- 3 sene sonra tekrar savaşa girmek yerine kesin bir çözüm istiyoruz" diye konuştu.

Filistin direniş grupları, ateşkes için Gazze'ye uygulanan ambargonun kaldırılması ve esir takası anlaşmasına bağlı kalınması gibi şartlar ileri sürmüştü.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER