ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Mart 2017 Pazar 01:43

Hama'da sağlık merkezine ''klor gazlı'' saldırı

Hamada sağlık merkezine klor gazlı saldırı

Esed rejimine ait helikopterin Latamne'de bir sağlık merkezine ''klor gazı'' içerikli varil bombasıyla düzenlediği saldırı sonucu bir doktor ile hastası öldü, 30 kişi gazlardan etkilendi


Suriye'de Beşşar Esed rejimine ait bir askeri helikopterin Hama'nın Latamne beldesinde sağlık merkezine ''klor gazı'' içerikli varil bombasıyla düzenlediği saldırı sonucu 2 kişi öldü, 30 kişi gazdan etkilendi.

AA muhabirinin sağlık merkezindeki yetkililerden aldığı bilgiye göre, Esed rejimine ait bir askeri helikopterle Hama ilinin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Latamne beldesinde sağlık merkezine ''klor gazı'' içerikli varil bombasıyla saldırı düzenlendi.

Saldırı sonucu merkezde bulunan doktor Ali Derviş ile hastası atılan gazlardan etkilenerek yaşamını yitirirken, 30 kişi de çevreye yayılan gazdan etkilendi.

Gazdan etkilenenlerin söz konusu beldedeki hastanelere kaldırıldığını kaydeden yetkililer, bombardımana maruz kalan sağlık merkezinin hizmet veremez hale geldiğini aktardı.

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı Zafer Ordusu ve ona destek veren diğer muhalif gruplar, 5 günden bu yana Hama'nın kuzey kırsalında Esed güçlerine yönelik operasyonlar düzenliyor.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER