ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ekim 2014 Çarşamba 11:52

Güney Kıbrıs Türkiye'yi engelleme peşinde

Güney Kıbrıs Türkiyeyi engelleme peşinde

Güney Kıbrıs Rum Kesimi, sondaj çalışması yaptıkları Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin doğalgaz araması yapmasının ardından Türkiye’nin AB müzakerelerini engelleyeceklerini açıkladı.


Rum Kesiminin en yüksek karar organı olan Kıbrıs Rum Ulusal Konseyi dün Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Güney Kıbrıs Rum Kesimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Türkiye’nin yasal olmayan bir şekilde doğalgaz araması yaptığını belirterek Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olması için devam eden müzakerelere müdahale edeceklerini ifade etti. Hristodulidis, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in de AB liderleriyle görüşmesinde bu konuyu ele alacağını dile getirdi.

  Türkiye’yi BM Güvenlik Konseyi’ne ve BM Sekreterliği Deniz Hukuku ve Okyanuslar Müdürlüğü’ne de şikayet edeceklerini kaydeden Hristodulidis, BM’nin bu konuda yasal olan prosedüre göre hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile KKTC arasında yürütülen müzakereler bu ayın başlarında Türkiye’nin gaz arama planlarını ilan etmesiyle askıya alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde Anastasiadis de birkaç gün içinde yapılması planlanan BM aracılığıyla uzlaşma görüşmelerine katılmayacaklarını açıklamıştı.
 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER