ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Eylül 2013 Cuma 20:22

Görmez’in Çinli Müslümanlardan 3 isteği

Görmezin Çinli Müslümanlardan 3 isteği

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Çinli Müslümanlardan 3 istekte bulundu.


Çin’de temaslarını sürdüren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Çinli Müslümanlardan 3 istekte bulundu.

Ülkenin Ninşia Hui Özerk Bölgesinin merkezi Yinchuan’da temaslarda bulunan Görmez ve beraberindekiler Cuma namazını Xihuan Camisi’nde kıldı.

Burada Çinli Müslümanlara vaaz veren Görmez, Çinli Müslümanların bilgili, barışçıl ve hoşgörülü olmalarını istedi. İslam’ı muhafaza etmeleri ve yaşantılarından dolayı kendilerinden gurur duymaları gerektiğini dile getirerek, Avrupa’da İslami kalıntıların bulunmamasına karşılık, Çinli Müslümanların İslam’ı yüzyıllarca muhafaza ettiklerini kaydetti.

Burada Görmez ve beraberindekilere büyük ilgi vardı.

Çin ile Türkiye arasındaki ilişkilere değinen Görmez, Cuma namazından sonra 2013 Türkiye-Çin İslam Kültür ve Sanat Eserleri Sergisi’nin açılışına katıldı.

"3 İSTİRHAMIM OLACAK..."

Görmez, konuşmasını şöyle devam ettirdi: "Sözlerimi bitirirken sizlerden 3 istirhamın olacak. Dininiz İslam'ı çok iyi öğrenin. Müslümanlık ve dindarlık cehaletle birlikte yaşamaz. Çocuklarınıza İslam dinini en güzel bir şekilde öğretiniz.Nasıl ki atalarınız 13 asır İslam dinini, İslam'ın rahmet mesajını bu topraklarda yaşattılar, sizler de kendi çocuklarınıza en güzel bir şekilde öğreterek onların da sonraki nesillere taşımlarına vesile olunuz.

Komşularınızla, ülkenizdeki diğer insanlarla çok iyi geçininiz. Barıştan hiçbir zaman ayrılmayınız. Dini, inancı, ırkı, rengi ne olursa olsun ülkenizdeki bütün komşularınızla iyi geçininiz. Onların haklarına ve hukukuna riayet edin. İslam'ın bütün güzelliklerini onlar sizin davranışlarınızda görsünler. İslam'ın barışını, rahmetini, sevgisini, muhabbetini sizin sözlerinizle ve davranışlarınızda görsünler.

Çünkü yüce dinimizin bize tavsiye ettiği de budur. Kur'an bizim yeryüzündeki varlık sebeplerimizden bir tanesini yeryüzünü imar etmek olarak tarif eder. Allah sizi yerden yarattı ve sizden yeryüzünü imar etmenizi istedi. Hepimiz aynı zamanda ülkelerimizi yeryüzünü imar etmekle mükellefiz. Ancak şunu unutmayalım ki kalbini imar edemeyen insanlar toprağı yeryüzünü de imar edemezler. Kalbimizi imar etmemiz için imanımızdan, inancımızdan ibadetlerimizden asla vazgeçmemiz lazım."









KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER