ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Temmuz 2013 Cuma 11:34

Gizli yazışmalar için özel daktilo siparişi

Gizli yazışmalar için özel daktilo siparişi

Rusya, gizli bilgilerini yazmak için 20 özel daktilo makinesi alıyor.


Rusya Federal Koruma Servisi (FSO), gizli bilgileri yazmak için 20 özel daktilo makinesi alıyor. Rus basınının iddiasına göre, bunun nedeni başkent Moskova’daki Şeremetyova havalimanın transit bölgesinde sıkışıp kalan CIA eski çalışanı Edward Snowden olayı.

Son zamanlarda CIA hakkında ilginç iddialar ortaya atan Snowden, 2009'da Londra'da düzenlenen G-20 zirvesinde ABD ve İngiliz istihbaratının konuk ülke üyelerinin telefonunu dinlemeye ve yazışmalarını ele geçirmeye çalıştığını öne sürmüştü. Snowden, Amerikan istihbaratının Google, Microsoft, Apple ve başka IT şirketlerinin kullanıcılarının şahsi bilgilerine ulaşabildiğini belirtmişti.

Kommersant gazetesi, FSO’in toplam 486 bin ruble değerinde 20 daktilo makinesi almaya hazırlandığını belirtti. Gazeteye göre, ilgili sipariş resmi sitede de yayılandı. Gazete haberi, “Snowden’in skandal ifşa olaylarının ardından FSO daktilo makineleri alıyor.” başlığı ile verdi.

İzvestia’nın kaynağına göre, Savunma, Acil Durum ve istihbarat kurumlarında bazı belgeler halen elektronik ortamda yazılmıyor. FSO’nun almaya karar verdiği daktilolar da gizli belgelerin yazılması için kullanılacak. FSO’nun tercih ettiği “Triumf Adler TVEN 180” markalı daktilo makinası da çok zor belgeleri yazmak için üretilmekte, dolayısıyla gizli bilgilerin yazılması için öneriliyor.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER