ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ekim 2014 Cuma 14:58

Genelkurmay Başkanı'nın evi ve köyü ele geçirildi

Genelkurmay Başkanının evi ve köyü ele geçirildi

Nijerya'da Boko Haram militanlarının Genelkurmay Başkanı Alex Badeh'in evini ve evinin bulunduğu Vimtim köyünü ele geçirdiği bildirildi.


Nijerya'da Boko Haram militanlarının Genelkurmay Başkanı Alex Badeh'in evini ve evinin bulunduğu Vimtim köyünü ele geçirdiği bildirildi.

Boko Haram örgütünün saldırıları yüzünden Vimtim'den kaçan ilkokul öğretmeni Yvonne Adamu, AA'ya yaptığı açıklamada, "İsyancılar, Mubi'yi ele geçirdikten sonra, perşembe günü Vimtim'i aldılar. Doğrudan genelkurmay başkanının evine giderek, orayı işgal ettiler" diye konuştu.

Adamu, "Köyde neredeyse kimse kalmadı. Vimtim'den 15 kilometre uzaktaki Mubi kasabasının militanlar tarafından ele geçirildiğini duyan herkes köyü terk etti" dedi.

AA'ya konuşan polis memuru, askerlerin de Mubi ve çevre kasabalardan çekildiğini çünkü militanları yok etmek için hava saldırısı düzenleneceğini belirtti.

Nijerya hükümeti, 17 Ekim Cuma günü Boko Haram ile kaçırılan 200'den fazla kız öğrencinin güvenli şekilde dönüşlerinin sağlanması koşulunun da yer aldığı bir ateşkes ilan edildiğini açıklamıştı.

Ateşkesin açıklanmasının ardından şiddet eylemleri ve kaçırmalar devam etmiş, Nijerya Dışişleri Bakanı Aminu Wali, Boko Haram'la ateşkes görüşmelerinin sürdürüldüğünü belirtmişti.

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno, Yobe ve Adamawa eyaletlerinde 5 yıldır şiddet eylemleri düzenleyen Boko Haram'ın son 6 ayda yaptığı saldırılarda, güvenlik görevlileri de dahil yaklaşık 2 bin kişi yaşamını yitirdi.



 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER