ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2014 Cuma 01:24

Gazze’ye kara harekatı

Gazzeye kara harekatı

İsrail Başbakanı Benyamin Netenyahu orduya Gazze’ye kara harekatı talimatı verdi.


İsrail ordusuna ait çok sayıda tank ve zırhlı aracın, Gazze'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus kentlerinden Filistin topraklarına girdiği bildirildi. 

İsrail'in, Gazze ve Refah kentlerini yoğun bombardımana tuttuğu, ilk yardım ekipleri ve ambulansların, saldırı düzenlenen bölgelere ulaşamadığı bildirildi

 Hastane Genel Direktörü Nesman el-Aşi, sınırda konuşlanan İsrail topçu birliklerinin, Gazze'nin Eş-Şecaiyye mahallesinde bulunan hastane çevresini hedef aldığını belirtti.

Bombalama sırasında ölen ya da yaralanan olmadığını söyleyen Aşi, binanın büyük zarar gördüğünü, hastaların panik yaşadığını dile getirdi.

Aşi, "İsrail ordusu, hastaneyi acilen boşaltma çağrısı yaptı ama biz hastaların bakım ve tedavisine devam etmek için çağrıyı kabul etmiyoruz. Hastalar da hastaneden ayrılmayı reddediyor" dedi.

Binada 30 yaşlı hasta olduğunu söyleyen Aşi, bombardıman nedeniyle hastaların binanın ilk katına nakledildiğini ifade etti.İsrail ordusu, hastaneyi daha önce de hedef almıştı.

İSRAİL GÖZÜNÜ KARARTTI

Gazze'nin kuzeyinden bölgeye giren İsrail askeri araçlarının Beyt Lahya kentine ilerlediği belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusuna ait tank ve zırhlı araçlar, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya kentine doğru ilerliyor. Zırhlı araçlardan bölgedeki tarım arazilerine ve yerleşim birimlerine ateş açıldı, aydınlatma fişeği ve sis bombaları atıldı.

İsrail savaş uçakları kentte uçuş yaparken, İsrail askerleri ile Filistinli silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmalar çıktı. Beyt Lahya'dan, yoğun ateş ve patlama sesleri duyuluyor.

Elektriklerin kesildiği Beyt Hanun ve Beyt Lahya kentlerinin yanı sıra Gazze'de telefon hatları kilitlendi. Çeşitli kentlere düzenlenen hava saldırılarında birçok binada ve altyapıda hasar meydana geldi.

Cibaliya Mülteci Kampı'na da aydınlatma fişeği atıldığı öğrenildi.

İsrail Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, İsrail ordusuna, Gazze'den İsrail'e uzanan tünellerin vurulması amacıyla kara harekatı başlatılması emrini verdiğini açıklamıştı.
 

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER