ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2014 Cuma 11:02

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 815'e yükseldi

Gazzede hayatını kaybedenlerin sayısı 815e yükseldi

BM kararlarına defalarca uymayan İsrail'in Gazze'ye saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 815'e, yaralananların sayısı 5 bin 260'a yükseldi.


İsrail'in Gazze'ye düzenlediği dünkü saldırılarda 118 kişinin öldüğü, 631 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze'ye dün düzenlediği hava ve kara saldırılarında çoğunluğu kadın ve çocuk 118 kişi hayatını kaybetti, 631 kişi yaralandı" dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine kara, hava ve denizden düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 815 kişinin yaşamını yitirdi, 5 bin 221 kişi de yaralandı.

Hastane, okul ve camiler de vuruldu

Öte yandan Avrupa-Akdeniz Gözlemevi Müdürü Rami Abdu da İsrail'in Gazze'ye dün düzenlediği saldırılarda 49 evin yıkıldığını, 477'sinin hasar gördüğünü ifade etti.

"İsrail'in dünkü saldırılarında 900 füze kullandığını" söyleyen Abdu, saldırılar nedeniyle 3 cami, 2 okul ve Muhammed ed-Durra Hastanesinin zarar gördüğünü kaydetti.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye havadan, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

İsrail Hamas Sözcüsü Berdevil'in evine füze saldırısı düzenledi

Bu arada, İsrail'in, Hamas Sözcüsü Salah el-Berdevil'in evinin de aralarında bulunduğu Gazze Şeridi'ndeki farklı yerleşim alanlarına füze saldırısı düzenlediği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri, günün ilk saatlerinde Gazze'ye düzenlediği bombardımanda, Hamas Sözcüsü Salah el-Berdevil'in Han Yunus'un doğusunda bulunan Karara beldesindeki evi ile çok sayıda bina ile tarım arazisini hedef aldı.

İsrail güçlerinin 3 füze attığı Berdevil'in evinin kullanılamaz hale geldiği, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

İsrail ordusu 7 Temmuz'dan bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, 5'i siyasi büro üyesi olmak üzere 12 Hamas üst düzey yetkilisinin daha evini hedef aldı.  

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER