ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Şubat 2018 Cuma 15:22

Gazze ambargosu çocuk ölümlerini artırdı

Gazze ambargosu çocuk ölümlerini artırdı

Filistinli Tabipler ve Sağlık Mensupları Derneği'nden, İsrail'in ilaç, tıbbi sarf malzeme ve yakıt girişini engellemesi sebebiyle Gazze'de hastanelerin kapandığı ve çocuk ölümlerinin arttığı belirtildi.


Filistinli Tabipler ve Sağlık Mensupları Derneği (FİLMED), İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargo nedeniyle hastane ve tıp merkezlerinin kapandığını, ayrıca ilaç eksikliğinden kaynaklanan çocuk ölüm oranının arttığını açıkladı.

FİLMED'ten yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'nin sınırlarını kapatarak ilaç, tıbbi sarf malzeme ve yakıt girişini engellediği, bu sebeple çocuk ölümlerinin yaşandığı bildirildi.

Günde 16 saate varan elektrik kesintisinin tüm Gazze halkını jeneratör kullanmaya mecbur bıraktığı belirtilen açıklamada, "Jeneratörlerde kullanılan yakıt eksikliği nedeniyle Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Gazze'de 3 hastane ve 16 tıp merkezi hizmet veremediği için kapanmak zorunda kalmıştır. Yenidoğan, çocuk acil ve çocuk yoğun bakımlarında kullanılan ilaçların eksikliğinden kaynaklanan çocuk ölüm oranı artmıştır." denildi.

Herkes tarafından yalnız bırakıldığı dönemde Türkiye'nin Gazze'yi asla yalnız bırakmayıp insanların umudu olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Dünyanın her yerinde zulüm gören Müslümanların imdadına yetişmeye çalışan, İslam ümmetinin yükünü taşıyan ve bütün Müslümanların umudu olan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, haklı mücadelesinde Filistin'i dünyaya karşı her zaman savunması ve Kudüs'e sahip çıkmasını Filistin halkı asla unutmayacaktır. Türkiye'ye ve Türk milletine hep minnettar kalacaktır. Daha fazla hastane ve tıp merkezi kapanmadan ve yeni masum çocuklar ölmeden önce Türkiye’de yaşayan Filistinli doktorlar olarak halkımızın feryadını, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a ve Başbakanımız Binali Yıldırım'a ve aziz Türk halkına iletme gereği duyduk. Gazze halkının, şimdiye kadar kendisine hiçbir konuda desteğini esirgemeyen Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin, sağlık alanında acil yardımlarına ihtiyacı vardır."

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER