ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Kasım 2014 Salı 14:31

Fransızlar yolsuzluğu affetmiyor

Fransızlar yolsuzluğu affetmiyor

Fransa'da yapılan son anket sonuçlarına göre, Fransızlar yolsuzluk konusunda son derece katı bir tutum sergiliyor.


Fransa'da yapılan son anket, halkın yolsuzluğa karışan kişilere ömür boyu siyaset yasağı getirilmesi istediğini ortaya koydu.

Opinion Way kamuoyu araştırma şirketinin düzenlediği ankete göre, Fransızların yüzde 80'i yolsuzluk yapan politikacılara ömür boyu siyaset yasağı getirilmesi gerektiğini düşünüyor. Ankete katılanlara, herhangi bir yolsuzluğa karışan, kamuya ait fonları zimmetine geçiren ya da vergi usulsüzlüğü yapan politikacılar hakkındaki fikirleri soruldu.

Ankete katılanların yüzde 95'i yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı tespit edilen siyasetçilere yönelik cezaların ağırlaştırılmasını istiyor. Araştırmaya göre, Fransızların yüzde 85'i ise zimmet suçu işleyen bir politikacının seçimlere katılma hakkına sahip olmaması gerektiğini düşünüyor. Fransa'da halkın yüzde 84'ü de yolsuzluğa karışan siyasetçilerin seçimlere katılma hakkının elinden alınmasını istiyor. Ankete göre vergi kaçıran politikacıların seçilme hakkına sahip olmaması gerektiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 90'ı buluyor.

Fransa'daki mevcut yasalara göre, yolsuzluk suçu işleyen politikacılara 5 yıl siyaset yasağı veriliyor. Ülkede 4 Aralık'ta Mecliste, 10 Aralık'ta ise Senatoda yolsuzlukla mücadeleye ilişkin yasa tasarıları görüşülecek.



 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER