ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Eylül 2014 Pazartesi 22:57

Fransız vatandaşı Cezayir'de kaçırıldı

Fransız vatandaşı Cezayirde kaçırıldı

Fransa Dışişleri Bakanlığı, bir Fransız vatandaşının Cezayir'in doğusunda kaçırıldığını duyurdu.


Fransa Dışişleri Bakanlığı, bir Fransız vatandaşının Cezayir'in doğusunda kaçırıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ismi açıklanmayan erkek rehinenin ülkenin doğusunda tatilini geçirirken kaçırıldığı bildirildi.

Açıklamada, şu ana kadar hiçbir grubun sorumluluğu üstlenmediği belirtildi. Öte yandan Fransız basınına uluşan videoda, söz konusu rehinenin görüntülerine yer verildiği ve ''Fransa'nın Irak'taki operasyonlarına 24 saat içinde son vermemesi halinde bu kişinin infaz edileceği'' iddia edildi. Bakanlık şu ana kadar bu görüntülerle ilgili bir açıklama yapmadı.

Bazı sosyal paylaşım sitelerinde ABD ve Fransa vatandaşlarının tehdit edildiği ve IŞİD tarafından yüklendiği ileri sürülen videolar yayınlanmıştı. Birçok dilde yayınlanan videolarda, IŞİD sözcüsü olduğu iddia edilen kişinin, "İslam Devletine (IŞİD) karşı koalisyona girmiş Amerikalı veya Fransız inanmayan kimi bulursanız istediğiniz şekilde öldürebilirsiniz" şeklindeki ifadeleri yer alıyor.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, bu sabah düzenlediği basın toplantısında, IŞİD'in Fransız vatandaşlarını tehdit eden açıklamalarından korkmadıklarını belirterek, Fransa'nın vatandaşların güvenliğini sağlamak için bütün önlemleri aldığını ve almaya devam edeceğini bildirmişti. Terörle mücadele yasası sayesinde Suriye'ye geçişlerin daha da zorlaştığını vurgulayan Cazeneuve, "Fransa korkmuyor ve teröristlerin tuzağına düşmeyecek" dedi. Cazeneuve, IŞİD'den kaynaklanan bütün güvenlik risklerini ortadan kaldırmak zorunda olduklarına işaret etmişti.



 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER