ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ocak 2014 Pazartesi 15:31

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Türkiye'de

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande Türkiyede

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi.


Özel uçakla saat 13.00'te Ankara'ya gelen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ı, Esenboğa Havalimanı'nda AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve diğer yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Hollande, ziyareti kapsamında Ankara ve İstanbul'da temaslarda bulunacak.

Hollande, Anıtkabir'de Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk koyan Hollande, burada saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Konuk cumhurbaşkanı deftere, "Büyük acılar sonrası modern Türkiye'yi kurmayı ve Fransa ile dostluğu tekrar canlandırmayı başaran devlet adamına" diye yazdı.

22 YILIN ARDINDAN CUMHURBAŞKANI DÜZEYİNDE İLK ZİYARET

Türkiye’ye ikili ziyaret kapsamında en son gelen Fransa Cumhurbaşkanı, Sosyalist François Mitterand oldu. Mitterand, 13 Nisan 1992’de 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın konuğu olarak Türkiye’ye iki günlük resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti. Fransa Cumhurbaşkanları Jacques Chirac ve Nicolas Sarkozy’nin 2004 ve 2011 yılında NATO ve G-20 dönem başkanı sıfatıyla Türkiye’ye gelmesi sayılmazsa, Hollande’ın gerçekleştirdiği bu ziyaret, 22 yılın ardından Fransa’dan Türkiye’ye yapılan ilk resmi ziyaret oldu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER