ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Kasım 2014 Çarşamba 20:17

Fransa Cumhurbaşkanı Alevi Birlikleri Federasyonunu kabul etti

Fransa Cumhurbaşkanı Alevi Birlikleri Federasyonunu kabul etti

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Erdal Kılıçkaya ile Diplomasi ve Dışa Açılım Komisyonu Sorumlusu Dr. Ali Karababa’yı kabul etti.


Elysee Sarayı’nda basına kapalı gerçekleşen kabulün ardından Federasyon Başkanı Kılıçkaya ile Diplomatik ilişkiler Sorumlusu Karababa, görüşmeyle ilgili basın mensuplarına açıklamada bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı’nın Alevileri Elysee Sarayı’na çağırarak tanışmak istediğini ve kendilerini dinlediğini belirten Kılıçkaya, “Alevilerle Fransa Cumhuriyeti’nin örtüşen değerleri olduğu konusu üzerinde konuştuk. Özellikle laiklik özellikle kadın-erkek eşitliği ve fırsat eşitliği konularında hem fikir olduğumuzu gördük. Önümüzdeki süreçte Fransa Cumhurbaşkanlığı düzeyinde Aleviler bütün toplantılara çalışma gruplarına dahil edilecekler. Sanıyorum Fransa Alevileri için atılan ilk adım ama son adım olmayacak. Son derece bizim açımızdan çok verimli bir görüşme oldu. Özellikle Türkiye’deki gelişmelerle ilgili de değerlendirmeler yaptık. Laiklik Kadın hakları konusunda ve de özellikle işçi ölümleri konusunda değerlendirmelerde bulunduk. Bu çalışma toplantılarımız buluşmalarımız önümüzdeki dönemde de devam edecek. Cumhurbaşkanına teşekkür ediyoruz. Alevileri kurumsal olarak Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu’nu çağırdığı muhatap aldığı için biz Aleviler olarak Avrupa değerlerini taşıdığımızı öğretimizin engin hoşgörü öğretisi olduğunu bir kez de kendi ağzımızdan bizzat Fransa Cumhurbaşkanlığı heyetine anlattık" dedi

Görüşme isteğinin ne kadar sürede kabul edildiği ile ilgili soru üzerine Kılıçkaya, “Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Cumhurbaşkanı’yla görüşme çalışmasını bundan 2 buçuk yıl önce başlattı ve önce İçişleri sonra Dışişleri Bakanlıklarıyla görüştük. Üçüncü etapta da Cumhurbaşkanıyla görüştük. Yani 2 buçuk yıllık çalışmanın sonucunda Cumhurbaşkanlığı düzeyinde kabul gördük" diye konuştu.

 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER