ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Mart 2017 Salı 18:10

Fas'ta hükümet kurma çalışmaları

Fasta hükümet kurma çalışmaları

PJD Ulusal Konsey Başkanı Osmani, koalisyon görüşmeleri kapsamında Milli Bağımsızlar Birliği ve Anayasal Birlik Partisi genel sekreterleri ile bir araya geldi


Fas'ta yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Adalet ve Kalkınma Partisi (PJD) Ulusal Konsey Başkanı Sadeddin Osmani, koalisyon görüşmeleri kapsamında Milli Bağımsızlar Birliği (RNI) Genel Sekreteri Aziz Ağnuş ve Anayasal Birlik Partisi (UC) Genel Sekreteri Muhammed Sacid ile bir araya geldi.

RNI Genel Sekreteri Ağnuş, PJD'nin başkent Rabat'taki merkezinde gerçekleşen görüşmenin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Parti olarak hükümette yer almayı istiyoruz." dedi.

Ağnuş, "Hükümet kurma çalışmalarında Osmani'ye destek vermek istiyoruz ve başarılı olması için gayret göstereceğiz. Görüşmeler neticesinde PJD liderliğinde güçlü bir hükümetin kurulacağına inanıyoruz." diye konuştu.

UC Genel Sekreteri Sacid ise herhangi bir açıklama yapmadı.

Ağnuş, daha önce hükümeti kurmakla görevlendirilen PJD Genel Sekreteri Abdulilah Benkiran'ın karşısına Milli Bağımsızlar Birliği, Halk Hareketi, Halk Gücü Sosyalist Birliği ve Anayasal Birlik Partisi'nden oluşan dörtlü siyasi blokla çıktığı için görüşmeler tıkanmıştı.

Benkiran'ın koalisyon arayışında sonuç elde edememesi üzerine Fas Kralı 6. Muhammed, geçen cuma günü hükümet kurma görevini Benkiran'dan alarak aynı partiden Osmani'ye vermişti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER