ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Kasım 2014 Pazartesi 16:34

Fast food devinden şok karar!

Fast food devinden şok karar!

Burger King, Almanya’da hijyen kurallarına uymayan ve bu durumu şikayetlere rağmen düzeltmeyen 89 şube ile anlaşmasını feshedeceğini duyurdu.


Avrupa’nın en büyük hazır gıda zincirlerinden Burger King, Almanya’da hijyen kurallarına uymayan ve bu durumu şikayetlere rağmen düzeltmeyen 89 şube ile anlaşmasını feshedeceğini duyurdu.

 Burger King’in anlaşmasını feshetmesiyle şubelerde çalışan aralarında Türklerin de bulunduğu 3 bin kişi işsiz kalacak.
Almanya’da 599 şubesi, 25 bin çalışanı ve 165 bayisi olan Burger King tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı bayilerin hijyen kurallarına uymadığı bildirildi. Açıklamada, “İnsan sağlığını tehdit eden, kurallara uymayan ve ikaz edilmelerine rağmen yenilemeye gitmeyen bayilerle birlikte çalışma durumumuz söz konusu olamaz. Alman Gıda Sağlığı Kurumu bahsi geçen bayilerde insan sağlığını tehdit eden unsurlara rastlamıştır. Bu bayilerde çalışan 3 bine yakın işçinin ise Burger King’le sözleşmeleri bulunmamaktadır” denildi.

Açıklamada ayrıca 165 bayinin de durumunun değerlendirileceği ve kurallara uymayanlarla işbirliği yapılmayacağı kaydedildi. Alman TÜV Kurumu tarafından yapılan incelemelerde ise Burger King tarafından işletilen 599 şubede sağlığı tehdit eden ve çalışma kurallarına uyulmayan bir duruma rastlanılmadığı bildirildi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER