ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2014 Cuma 10:21

Evlilik teklifini 7 bin kilometre yürüyerek Japonya'ya yazdı

Evlilik teklifini 7 bin kilometre yürüyerek Japonyaya yazdı

Dünya’nın belki de en ilginç evlilik teklifini Japon Sanatçı Yasushi Takahashi yaptı.


Dünya’nın belki de en ilginç evlilik teklifini Japon Sanatçı Yasushi Takahashi yaptı. Yassan ismiyle bilinen Japon sanatçı, kız arkadaşına evlilik teklifini, uzaydan da görülecek şekilde yaptı. Toplamda 7 bin kilometre yol kat eden Yassan, ‘Benimle evlenir misin’ yazısı için altı ay boyunca yürüdü.

Dünyadaki en romantik evlenme teklifi olmaya aday çılgın fikrini gerçekleştirmek için çalıştığı işten ayrılan 31 yaşındaki Japon sanatçı Yassan, ertesi gün 1 Temmuz 2008’de yola koyuldu. Attığı her adım, özel bir GPS cihazı tarafından uydu sistemi üzerinden kayıt altına alındı. GPS cihazı ve yanına aldığı harita ile Japonya’yı baştan başa dolaşarak İngilizce ‘Benimle evlenir misin’ (Marry Me) yazan Yassan’ın bu yolculuğu, altı ay sürdü.

Baştan sonra her şeyi kayıt altına alan sanatçı, sonrasında eşi görülmemiş yolculuğunu anlatan 7 dakikalık bir belgesel hazırladı. 7 bin 164 metrelik yolun büyük bir kısmını yürüyerek kat eden Japon sanatçı, yolu üstündeki bir çok adayı vapurla geçerken, oluşturduğu harfler arasındaki boşlukları bisiklet ya da arabayla geçti. Hokkaido adasında başlayan evlenme teklifi yürüyüşü, altı ay sonra Kyushu adasında son buldu. “Dünyada gelmiş geçmiş en büyük evlenme teklifini yapmak istiyordum. Sonra bunun GPS sistemi ile yazılmasının çok güzel olacağı fikrine vardım.” diye konuşan Japon sanatçı, yürüdükçe GPS cihazı uzaydan takip sistemi ile bir iz bırakıyordu. Bu sayede ‘Benimle evlenir misin’ (Marry Me) yazan Yassan, teklifini bir kalp ve içinden geçen bir okla süslemeyi de ihmal etmemiş.

Evlilik teklifinin işe yarayıp yaramadığını merak edenlere: Yassan’ın kız arkadaşı sıra dışı bu teklife duyarsız kalamadı ve ‘Evet’ dedi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER