ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Aralık 2017 Pazartesi 09:21

Etiyopya’daki etnik çatışmalarda 4 günde 61 kişi öldü

Etiyopyadaki etnik çatışmalarda 4 günde 61 kişi öldü

Oromiya eyaletindeki çatışmalarda 29 Oromolu ve 32 Somalili hayatını kaybetti.


Etiyopya’nın Oromo ve Somali etnik grupları arasında yaşanan çatışmalarda son dört günde 61 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Oromiya Eyaleti Sözcüsü Addisu Arega, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Oromiya eyaletinin Hawi Gudina ve Darolebu bölgelerinde yaşanan çatışmalarda perşembe gününden bu yana 29 Oromolunun ve 32 Somalinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Çatışmalarda yaklaşık 360 evin hasar gördüğünü veya yıkıldığını ifade eden Arega, çatışmaların Somali eyaletinden bazı silahlı kişilerin Oromolu sivilleri öldürmesi sonrası çıktığını ileri sürdü.

Ölenlerin arasında topluluğun önde gelen isimlerinden Oromolu Ahmet Taha'nın olmasının şiddeti artırdığını kaydeden Arega, Taha'nın yakınları ve arkadaşlarının daha sonra Somalili sivilleri hedef aldığını belirtti.

Ülkede, eylül ayında Oromiya ve Somali eyaletleri sınırında patlak veren etnik çatışmalar sonrası tansiyon giderek yükseliyor. Oromiya eyaleti hemen her gün muhalif gösterilere sahne olurken, bölgedeki çatışmalar yüzünden şimdiye kadar yaklaşık 850 bin kişinin evini terk ettiği biliniyor.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER