ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Nisan 2014 Pazartesi 11:57

Esed'ten Suriyeli Hıristiyanlara jest

Esedten Suriyeli Hıristiyanlara jest

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Paskalya Bayramı münasebetiyle Hıristiyanların yoğun yaşadığı Malule’yi ziyaret etti.


Esed, Şam’a yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Malule’ye yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde geldi. Uzun süre silahlı muhaliflerin elinde bulunan, daha sonra Suriye ordusunun kontrolüne giren beldenin kameraya yansıyan görüntülerinde büyük yıkıntıya maruz kaldığı görülüyor.

Esed, burada bulunan tarihi Mark Serkiz ve Bahus Manastırı'nda yaptığı incelemeler sonrasında askerler ile bir araya geldi.

Esed askerlere yaptığı konuşmada, “Sizin kararlı tutumunuz ve size destek olan Suriye halkının bu kararlı tutumu ile bu mücadeleyi üç yıl sürdürdük. 'Terörü' demir yumruk ile ezecek ve hezimete uğratacağız. Suriye’yi eski haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Esed’in Paskalya Bayramı’nda Malule’yi ziyaret etmesi Batıya yönelik “Suriye'deki Hıristiyanları biz koruyoruz. Terörle mücadele ediyoruz” mesajı taşıdığı belirtiliyor.
Hz. İsa’nın 16 yıl yaşadığına inanılan Malule Hıristiyanlar için önemli bir dini merkez olarak biliniyor. Belde Hz. İsa’nın konuştuğu Arami dilinin dünyada konuşulup öğretildiği tek yer olma özelliği taşıyor.








KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER