ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Temmuz 2013 Çarşamba 17:53

Esed ordusu, Halid Bin Velid'in mezarını bombaladı

Esed ordusu, Halid Bin Velidin mezarını bombaladı

Hz. Halid Bin Velid'in mezarı ve yanında bulunduğu cami isabet eden roketler sebebiyle tahrip oldu.


Halep'te Emevi Camii ve içinde bulunan Hz. Zekeriya Peygamber mezarının tahrip edilmesinin ardından bu gün de Esed ordusunun Humus'ta kahramanlığı ile bilinen ünlü İslam komutanı Halid Bin Velid'in mezarını bombaladığı bildirildi.

Yayınlanan görüntülerde Hz. Halid Bin Velid'in mezarı ve yanında bulunduğu caminin isabet eden roketler sebebiyle tahrip olduğu görülüyor.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ!

"MÜSLÜMANLAR NEREDESİNİZ!"

Sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan görüntülerde isabet eden roketler sebebiyle mezarın çevresindeki demir korkuluların büyük ölçüde tahrip olduğu görülüyor. Görüntülerde konuşan bir şahıs Müslümanlara çağrıda bulunarak saldırıların önlenmesini istiyor. Şahıs, "Müslümanlar neredesiniz? Ünlü Sahabe Halid Bin Velid'in mezarı bombalanıyor. Hizbulah milislerinin gelip burayı tamamen yıkmasını mı bekliyorsunuz?" diyerek tepki gösteriyor. Görüntülerin çekildiği sırada cami çevresinde yer yer bombalama ve silah sesleri duyulmaya devam ediyor.

İki yıldan fazladır devam eden çatışmalarda Suriye'de tarih adeta yok ediliyor. Çatışmalarda tarihi mekanların yanı sıra cami ve ünlü sahabilerin mezarları da isabet eden roketlerden nasibini alıyor.
 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER