ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Kasım 2013 Pazar 05:34

Esed güçlerinin son katliamı

Esed güçlerinin son katliamı

Esed güçleri 10'u kadın, 9'ü çocuk olmak üzere 98 kişiyi öldürdü.


Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 10'u kadın, 9'ü çocuk olmak üzere 98 kişinin öldüğü bildirildi.


Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının dentiminde olan bölgelere kara ve havadan gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda Halep'te 51, başkent Şam'ın banliyölerinde 23, Humus'ta 7, İdlib'te 5, Rakka'da 4, Deyru'z Zor'da 3, Dera ve Hama'da ikişer ve Haseke'de bir olmak üzere 98 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.


Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden (LCC) yapılan açıklamada da Esed güçlerinin başkent Şam'ın Tadamun, Mudamiye, Haresta, Kadem, Berze, Yermuk, Dareyya ve Zemelka banliyöleri ile Doğu Guta ve Kalamun bölgelerini karadan füzeler, havan topu ve roketlerle vurduğu kaydedildi.


Şam'ın Nebek'e ile Deyr Atiye beldesi ve çevresinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile nizami ordu birlikleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı belirtilen açılamada, silahlı muhaliflerin de Kayon Dağı'nda bulunan rejim güçlerine saldırdığı bildirildi.
ÖSO birliklerinin Hama'da Vabedh kontrol noktasına saldırarak buradaki askerleri etkisiz hale getirdiği aktarılan açıklamada, birçok kentte silahlı muhalifler ile Esed güçleri arasında çatışmaların yaşandığı ve rejim güçlerinin, yönetim karşıtlarının bulunduğu bölgeleri hava bombardımanına tuttuğu iletildi.


Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, Humus'ta petrol arıtma tesisleri deposuna isabet eden havan topu mermisi nedeniyle tesiste yangın çıktığını ve itfaiyenin çıkan yangını söndürdüğünü duyurdu.


Güvenlik güçlerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiği ve araçlarını imha ettiği işaret edilen açıklamada, ordunun Halep'te altı çarşının denetimini sağladığı vurgulandı.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER