ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ekim 2014 Cuma 07:57

Esad dışarıdan gelen militanlardan destek aldı

Esad dışarıdan gelen militanlardan destek aldı

Suriyeli muhalif gruplardan Fecru'l Hurriyye Tugayları Komutanı Nizar el-Hatib, 400'den fazla askerlerinin Kobani'de IŞİD'e karşı savaştığını söyledi.


Hatib, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında, Suriye'nin diğer kentlerinde savaştıkları gibi Kobani'de de IŞİD'e karşı mücadele verdiklerini belirterek, "Esed rejimi, dışarıdan gelen militanlardan destek aldı. Bu nedenle Peşmerge'nin savaşmak için gelmesi doğal. Ayrım yapmadan ülkenin her kentini savunuyoruz" dedi.

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Abdulcebbar el-Akidi'nin, Kobani'ye asker gönderme kararına tepki gösteren Hatib, "Esed rejimi, Halep'i kuşatmak için muhalif gruplara baskı yapıyor. Bu nedenle kentin, muhalif askerlerin güçlü sayısına rağmen daha çok savaşçıya ihtiyacı var" diye konuştu.

Fecru'l Hurriyye Tugayları askerlerinin, IŞİD'in saldırılarından önce de Kobani'de bulunduğunu dile getiren Hatib, IŞİD saldırılarından sonra bölgedeki asker sayısını 200'den 400'e çıkardıklarını aktardı.

IŞİD'e karşı savaşan ÖSO ile Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG), kentin üçte ikisinin kontrolünü elinde tuttuğunu anlatan Hatib, "Hafif silahlara sahip olmalarına rağmen komşu ülkelerden destek gelinceye kadar direndiler. IŞİD, Irak'tan gelen çok sayıda militanına rağmen başarısız oldu" ifadesini kullandı.

Suriye devriminin, Esed rejimiyle savaşmak için silaha başvurduğunu ancak ortaya çıkan terör örgütlerine karşı da cephe aldığını vurgulayan Hatib, şunları kaydetti:

"Dost ülkelerin, hava saldırılarıyla terörün bitirilemeyeceğini bilmesi gerekir. Bu nedenle ÖSO'nun karadan saldırılarına destek sağlanmalı ve başarılı olabilmesi için ağır silahlar kazandırılmalı. ÖSO'ya silah yardımı gecikirse savaş devam eder."

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER