ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Aralık 2014 Cuma 10:53

Eş-Şebab'ın kuşattığı kentte 6 kişi açlıktan öldü

Eş-Şebabın kuşattığı kentte 6 kişi açlıktan öldü

Bulo-barte Belediye Başkanı Abdi: "Eş-Şebab örgütünün kente uyguladığı abluka nedeniyle geçen hafta en az 6 kişi açlıktan öldü. Hükümet güçleri kente uygulanan ablukanın kaldırılması için çalışmalarını yoğunlaştırdı"


Somali'de Eş-Şebab örgütünün kuşatması altında tutulan Hiran bölgesindeki Bulo-barte kentinde en az 6 kişinin açlıktan öldüğü bildirildi.

Bulo-barte Belediye Başkanı Abdulaziz Abdi, basına yaptığı açıklamada, Eş-Şebab örgütünün kente uyguladığı abluka nedeniyle geçen hafta en az 6 kişinin açlıktan öldüğünü belirtti.

Abdi, hükümet güçlerinin Eş-Şebab örgütüne bağlı unsurları, kentin çevresindeki köy ve beldelerden kovmayı başardığını ancak militanların tüccarları kamyonlarını yakmakla tehdit ettiğini, mallarına el koyduğunu bunun da temel ihtiyaçların kente ulaşmasında zorluğa neden olduğunu kaydetti.

Hükümet güçlerinin kentte uygulanan ablukanın kaldırılması için çalışmalarını yoğunlaştırdığını ifade eden Abdi, bölgeye uçaklarla gıda yardımı yapıldığını aktardı. 

Eş-Şebab örgütü, ülkenin güneyinde bulunan bazı kentlerde kontrolü kaybetmesinden bu yana bu kentlere giden yolları tutarak buralara temel ihtiyaç malzemelerinin ulaşmasını engelliyor. 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER