ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Nisan 2014 Pazartesi 11:56

Eroğlu, ABD temasları çerçevesinde New York'ta

Eroğlu, ABD temasları çerçevesinde New Yorkta


KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs müzakerelerinde, 6 Mayıs'ta başlayacak olan özlü müzakere aşaması öncesinde, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşmek üzere New York'a geldi.

Eroğlu'na New York ziyaretinde, Müzakereci Kudret Özersay ile KKTC Cumhurbaşkanlığı Siyasi İşler Müdürü Müzakere Heyeti Üyesi Güneş Onar eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı ve heyetini JFK Havalimanı'nda KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana karşıladı. BM Genel Sekreteri Ban ile Türkiye saatiyle 22.30'da bir araya gelecek olan Eroğlu’nun, Ban Ki-moon'a devam eden müzakere süreci ile ilgili Kıbrıs Türk tarafının görüşlerini aktaracağı belirtildi.

Eroğlu ve Ban, 3'ü New York, 2'si Cenevre'de olmak üzere 5 kez liderler zirvesi nedeniyle, 5 kez de ayrı olarak görüşme fırsatı bulmuştu.

Daha önce de pek çok kez ABD’ye gelen Derviş Eroğlu, 4 yıllık Cumhurbaşkanlığı dönemi boyunca toplam 8 kez New York’u ziyaret etmiş oldu.

Kıbrıs Türk tarafının öncelikleri arasında ise müzakerelerin yeni aşaması olan özlü müzakere aşamasının makul bir süre devam edip, sonuç alıcı olması bulunuyor.

 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER