ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Nisan 2014 Pazar 08:14

Ermeniler Türkiye'ye sığındı

Ermeniler Türkiyeye sığındı

Suriye'nin Keseb kasabasında kontrolü ele geçiren muhalifler, Türkiye'ye sığınmak isteyen Ermeni kökenli 18 Suriyeliyi Yayladığı ilçesinde sınırda Türk yetkililere teslim etti.


Esed rejimine bağlı birliklerle muhalifler arasında, Keseb kasabası ve çevresindeki çatışmalar yaklaşık 12 gündür sürüyor.

Çatışmalardan etkilenmemeleri için güvenli bölgede tutulan ve Türkiye'ye sığınmak isteyen Ermeni kökenli 7'si kadın 18 Suriyeli, muhaliflerce Keseb Sınır Kapısı'na getirildi.

Suriyeli muhaliflerle vedalaşan Suriyeliler, Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri Akif Kızılkaya ve gümrük personeli tarafından karşılandı.

Minibüsle ilçe merkezine getirilen Ermeni kökenli Suriyeliler, öğretmenevinde misafir edildi.

Aralarında yalıların bulunduğu sığınmacılardan yürümekte zorlananlar, tekerlekli sandalye ile taşındı.

Kaymakam Yılmaz, "Sizleri burada ağırlamaktan çok memnunuz. Ülkemizin kapısı, mağdur olan herkese açık. Biraz yoruldunuz. Önce size bir şeyler ikram edeceğiz, sonra istediğiniz yere götüreceğiz" dedi.

Sağlık ekibi tarafından kontrol edilen sığınmacılara, su ve çay ikram edildi.

Keseb’in Karaduran köyünden geldiği belirten Anehud Arahunyan (67), AA muhabirine, "Evimizin yakınında savaş oldu. Muhalifler bizi Keseb'te güvenli bölgeye götürdü. Türkiye'ye sığınmak istediğimiz söyledik. Bizi sınıra getirip, Türk yetkililere teslim ettiler. Muhaliflerin bize çok iyi davrandı. Yiyecek, içecek verdiler, yatacak yer temin ettiler" dedi.

Hafta içi, muhaliflerce Keseb Sınır Kapısı'na getiren Ermeni kökenli Suriyeli 2 kardeş de Samandağ ilçesinde Ermenilerin yaşadığı Vakıflı Mahallesi'nde misafir edilmişti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER