ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Eylül 2013 Cuma 16:08

Erdoğan'dan ODTÜ çıkışı

Erdoğandan ODTÜ çıkışı

G-20 Zirvesi’nin ardından açıklama yapan Başbakan Erdoğan, ODTÜ’de türbanlı öğrencilere yönelik sözlü saldırı ve yol çalışmasına gösterilen tepkiyi eleştirdi.


Rusya'da düzenlenen G-20 Zirvesi'ne katılan Başbakan Erdoğan, zirve sonrası bir basın toplantısı düzenledi. Suriye ağırlıklı yaptğı ikili görüşmeleri değerlendiren Başbakan Erdoğan, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını da yanıtladı.

ODTÜ'de başörtülü kızlara yapılan tacizle ilgili soruya cevap veren Başbakan Erdoğan, oldukça sert çıktı. Erdoğan, 'Ötekileştirme kavramı çok moda bir kavram. Kimlerin kimleri ötekileştirdiği ortada. Danıştay'ın verdiği karar çok açık bir şekilde ortadayken, barolar birliği başkanı farklılıklar zenginliğimizdir diyor. Dini inançlara saygılıyız diyor ama kendileri baroda avukatlık mesleğini yapmak isteyen kadın avukatlara başörtülü kimlik kartını vermiyor. Türkiye'de sol her zaman ötekileştirmiştir. ODTÜ'deki bu zihniyeti çok ortada görüyoruz. Bu ülkenin evlatlarına karşı ötekileştirme gayreti var.

"YÖK DE BİZ DE GEREKENİ YAPACAĞIZ"

YÖK gerekeni yapacaktır ve konuyla ilgili biz de gerekeni yapacağız. Ben niçin polisimizin üniversitelerde görev almasını istediğimi bu olay ispatlamıştır. Ellerinde kartonlar birşeyler adeta bahçe bekçisi gibi dolaşıyorlar. O kızlarımız orada diğerlerinin hakkı ne ise o hakkı kullanacak. Ne gerekiyorsa yapılacak . Onların özlediği Türkiye çok gerilerde kaldı. Temel hak ve özgürlüklerin temel aldığı bir Türkiye olacak. Buna mani olanlar bunun bedelini öderler.' diye konuştu.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER