ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ocak 2014 Salı 17:04

Erdoğan'dan dünyaya Suriye mesajı

Erdoğandan dünyaya Suriye mesajı

Başbakan Erdoğan, Van Rpmpuy ve Barroso ile ortak basın toplantısı düzenledi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van Rpmpuy ve Barroso ile Brüksel'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Erdoğan, Brüksel'de yaptığı konuşmada "Bütün gayretlerimize, bütün iyi niyetli çabalarımıza rağmen AB ile müzakere sürecimizde 3,5 yıllık bir durgunluk meydana geldi" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasına Suriye, Kıbrıs, ve AB süreci damga vurdu.

İşte o basın toplantısı:

Van Rompuy: " Görüşmelerimizde 17 Aralık'tan sonra yaşanana süreci de konuştuk. Hukukun üstünlüğünün önemli olduğunu konuştuk. Bunun Türkiye ve AB arasında bunun öneminden belirttik.
Kürt barşıyla ilgili sayın Başbakan'la konuştuk ve bu konuda AB olarak tüm desteğimizi vereceğimizi söyledik." dedi.

BARROSO: TÜRKİYE'YE DESTEĞİMİZ TAM

Barroso: " İkili ilişkilerimizi konuştuk. Sayın Başbakan'la yararlı bir görüşme gerçekleştirdik. Bu ilişkilerin öneminden bahsetmek istiyorum. türkiye'deki yatırımın yüzde 75'i AB'den gelmektedir. Hem AB hem Türkiye bunu daha da arttırmak istemektedir. Vize kolaylığı getirmiştik. Bazen AB'de bazı konularda endişe duyuyoruz.

Bugün sayın Başbakan Erdoğan'la paylaştım. Bu sohbet sonucunda bize güvence verdi. Hukukun üstünlüğü garantisi verdi. Şuna inancım tamdır. Reformları sürdürmeye devam edecektir. Türkiye'nin karşılaştığı durumları izliyoruz. Biz AB olarak Türkiye'ye tam destek verilyoruz. Ticaret anlaşmasıyla ilgili de konuştuk. Türkiye'ye teşekkür ettik geri dönüş anlaşması nedeniyle. Doğalgaz koridoruyla ilgili konuştuk. Türkiye bu koridorun büyük ortağı. Çok acil olarak Kıbrıs konusunda çözümler üretmemiz gerektiğini konuştuk.

Son olarak Suriye'de yaşanan trajediye dikkat çektik. Başbaakn Erdoğan'la çok ortak görüş belirttik. Başbakan reformlara devam edeceğini söyledi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

- Dün televizyonlara düşen 55 bin fotoğraf karesinin özetlendiği o görüntüler, bir insanlık vahşetinin, bir katliamın, bir soykırımın ne denli ağır olduğunu gerçekten sorumluluk mevkiinde olan bizleri ciddi manada rahatsız etmiştir

- Yeni fasılların açılması AB ve Türkiyenin yararına olacaktır.

Merkez Bankası'nın bugün aldığı kararı isabetli bir karar olarak görüyorum. Onun için de kendilerini özellikle tebrik ediyorum" dedi.

MERKEZ BANKASI'NIN KARARI İSABETLİ

- Merkez Bankası'nın bugün aldığı kararı isabetli bir karar olarak görüyorum. Onun için de kendilerini özellikle tebrik ediyorum

ESED GİDERSE HALKIN İRADESİ GELECEK

- Öncelikle bu fotoğraflar Cenevre 2 toplantısını olumlu istikamette etkilemesini umuyorum. Bu fotoğrafları görüp de ses çıkmazsa ne zaman adım atılacak. Atılması gereken adımları bize sormamalarını sitiyoruz.

- Beşar giderse kim gelecek sorusundan bıktık. O giderse halkın iradesi gelecektir. Baas rejimi gittikten sonra iktidara halk gelecek. Şimdiye kadar 150 bin insan öldü. Esed giderse kim gelecekmiş? Bundan kötü olamaz ya. Halkın iradesi gelecek.

KAYNAK:
yazete.com
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER