ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Eylül 2014 Pazar 10:29

Erdoğan ve Dicaprio aynı toplantıda olacak

Erdoğan ve Dicaprio aynı toplantıda olacak

BM Küresel Barış Elçisi olarak seçilen, Hollywood yıldızı dünyaca ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio, BM Barış Elçisi rozet ve belgesini New York’ta düzenlenen törenle Genel Sekreter Ban Ki Moon’dan aldı.


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon tarafından BM Küresel Barış Elçisi olarak seçilen, Hollywood yıldızı dünyaca ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio, BM Barış Elçisi rozet ve belgesini New York’ta düzenlenen  törenle Genel Sekreter Ban Ki Moon’dan aldı.

Küresel iklim değişikliği ile mücadeleye yoğunlaşacağı bildirilen ve 23 Eylül’de, İklim Değişikliği Zirvesine, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un özel davetlisi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı toplantıda bir konuşma yapacak  oyuncu DiCaprio, BM’de gürleşmiş, uzun sakalı ve kısacık atkuyruğu saçı ile dikkat çekti. Di Caprio, BM’de yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"Bu azımsanacak bir görev değil. İnsanlık tarihinde en büyük hareketi içermesi beklenen bir girişim olacak. Çok önemli bir dönüm noktasındayız. Haberlerde her hafta iklim değişikliğinin çok hızlı etkileri olduğunu görmekteyiz. Böyle onurlandırılmayı ve inanılmaz derecede önemli bir konuda söz hakkına sahip olma yetkisi verilmesini çok önemsiyorum. Umarım bu konuma uyacak hizmetlerde bulunabilirim."

Di Caprio’ya BM Barış Elçisi rozet ve belgesini veren Genel Sekreter Ban Ki Moon da açıklamasında, ünlü Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio'nun oyunculuğunun yanı sıra çevre duyarlılığı ile de öne çıktığını belirtti. Amerikalı ünlü oyuncunun oyunculuktaki başarısı ve geniş kitleler üzerindeki etkisinin iklim değişikliği ile mücadelede kullanılmasını istediğini söyleyen Ban Ki Moon, şöyle dedi:


"Bay DiCaprio’nun yanından bulunmamın nedeni, onun dünyamızı serinletmek için gücünü kullanmasını istemem. Küresel ısınma giderek artıyor, bunu yavaşlatmamız gerekiyor. Yerküre gezegenimiz küçük ve şimdi de yanıyor. Onun küresel erişimini ve güçlü sesini buna karşı kullanmak istiyoruz. İklim değişikliği, zamanımızın en belirleyici konusu, buna dikkat çekmeliyiz. Yitirilecek zaman yok, harekete geçmeyi geciktirdikçe daha ağır bedel ödemek zorunda kalacağız’."
 













KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER