ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2013 Çarşamba 13:22

Erdoğan, Thaçi ve Rama havaalanı terminal binasını gezdi


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kosova'nın başkenti Priştine'deki uluslararası havalimanının açılışı için bu ülkeye geldi.

Kosovalı mevkidaşı Haşim Thaçi tarafından törenle karşılanan Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın da katılımıyla yeni terminal binasını gezdi.

Başbakan Erdoğan'a Kosova ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve milletvekilleri eşlik ediyor.

KAPASİTE 2 MİLYONDAN 5 MİLYONA ÇIKACAK

Priştina Uluslararası Havalimanı’nın 20 yıl boyunca işletilmesi ve ek terminal binasının projesini yüzde 90 Limak yüzde 10 Aeoroport de Lyon ortaklığı ile kurulan konsorsiyom kazanmıştı. Hava trafik kontrol ve güvenliği haricindeki tüm havalimanı faaliyetlerini kapsayan sözleşme çerçevesinde, Limak Kosova İnternational Aiport JSC Konsorsiyumu’nun inşa ettiği yeni terminal binası ve ek tesislerinin faaliyete girmesiyle halen yaklaşık 2 milyon uluslar arası yolcu ağırlayan havalimanı, bundan sonra yaklaşık 5 milyon yolcuya hizmet verecek kapasiteye ulaşacak.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER