ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Ekim 2013 Pazartesi 15:12

Erdoğan: Esad teröristtir

Erdoğan: Esad teröristtir

Başbakan Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Esad övgüyü hak ediyor" sözlerine sert çıktı.


Erdoğan, bir soru üzerine "Beşşar Esad'ı ben artık siyasi olarak kabul etmiyorum. O devlet terörü estiren bir teröristtir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili soruları yanıtladı.

Erdoğan, "Askerlik konusu ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı, Silahlı Kuvvetler çalışma yapıyorlar. Hemen karar almak şu bakımdan kolay değil; elimizdeki asker potansiyeli, ihtiyaçlar... Bunların hepsini dengeledikten sonra kararı alacağız. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararı yeterlidir. Kısa dönem 6, uzun dönem de 12 ay olacak. Bizim mutabık kaldığımız budur. Yedek subaylığın kaldırılması söz konusu değildir" diye konuştu.

Erdoğan, demokratikleşme paketinde yer alan maddelerin idari düzenlemeyle geçebilecek olanların bayrama yetiştirilmeye çalışılacağını söyledi.

"ESAD TERÖRİST"

Suriye'de kimyasal silahların imhasına başlanmasıyla ilgili ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Esad övgüyü hak ediyor" sözlerinin hatırlatılması üzerine Erdoğan, tepki göterdi: "110 bin kişiyi öldüren bir insanın davranışlarını nasıl övgüyle karşılayacağız. Böyle bir şey olabilir mi? Kerry bu açıklamayı yaptıysa kendisiyle çelişir. Esad bir siyasetçi değildir bir teröristtir. Bunu medyanın içinde savunanları da anlamıyorum. Demek ki bu zatlar devlet terörü estiren bu zatın yanında"

MAÇ SONRASI GERGİNLİK

Erdoğan, Fenerbahçe - Trabzonspor maçının ardından yaşananlarla ilgili soru üzerine, "Trabzonspor Başkanına karşı takınılan bu tavrı hiç şık bulmuyorum. Bunlar birbirine karşı olumsuz gelişmeleri tetikliyor. Fenerbahçe seyircisi Trabzon’a giderse acaba ne olur sorusunu sormaya başlıyorsunuz Ben tüm bunlara rağmen Trabzonspor Başkanı’nın olaylar karşısındaki tavrını da takdir ve tebrik ediyorum. Soğukkanlılıkla oradan ayrılmasını takdir ediyorum" dedi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER