ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Kasım 2014 Çarşamba 13:22

Ebola salgınıyla mücadele

Ebola salgınıyla mücadele

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Afrika'da etkili olan Ebola'yla mücadele kapsamında halktan destek istedi.


Rutte, Ebola salgının önlenmesi amacıyla ülke genelinde başlatılan yardım kampanyası için hazırlanan video mesajında, herkesi maddi yardım yapmaya davet etti.

Korkunç bir hastalık olarak tanımladığı Ebola'nın batı Afrika'da büyük bir felakete sebep olduğunu dile getiren Başbakan, okullar, dernekler ve şirketler dahil halkı Ebola kurbanları için harekete geçmeye çağırdı.

Aralarında Kızılhaç'ın da bulunduğu 9 yardım kuruluşunun oluşturduğu Birlikte Çalışan Yardım Kuruluşları Birliği (SHO) tarafından 5 Kasım'da başlatılan ve cuma günü sona erecek kampanya kapsamında, daha önce bazı futbolcularla tanınmış Hollandalılar da halktan destek talebinde bulunmuştu.

Yaklaşık 15 milyon avro toplanması hedeflenen kampanyada elde edilecek bağış, salgının önlenmesi çalışmalarında kullanılacak.

Ebola salgınla mücadele kapsamında daha önce Batı Afrika'ya tıbbi malzeme taşıyan askeri bir gemi gönderen Hollanda hükümeti, bunun yanı sıra bölgeye 35,1 milyon avroluk yardım sözü vermişti.

Dış Ticaret ve Kalkınma Bakanlığı'nın ayırdığı bütçe, büyük oranda Kızılhaç, Birleşmiş Milletler ve Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü kanalıyla kullanılacak.



 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER