ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Aralık 2014 Cumartesi 12:07

DMEDD'nin geleneksel kermesi CerModern'de yapıldı

DMEDDnin geleneksel kermesi CerModernde yapıldı

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği'nin (DMEDD) geleneksel kermesi, CerModern Sanat Merkezi'nde düzenlendi.


Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği'nin (DMEDD) geleneksel kermesi, CerModern Sanat Merkezi'nde düzenlendi.

Kermes, yurt dışı temsilcilikleri ve Ankara'da faaliyet gösteren çok sayıda yabancı misyonun katılımıyla gerçekleştirildi.

DMEDD geleneksel kermesinin açılışını yapan DMEDD Onursal Başkanı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun eşi Hülya Çavuşoğlu, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru ile eşi DMEDD Başkanı Canan Koru, stantları gezerek sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.

Kermeste aralarında KKTC, Japonya, Çin, Güney Kore, Güney Afrika, İrlanda, İran, Macaristan, Hindistan, İtalya, Katar ve Rusya'nın da bulunduğu çok sayıda yabancı misyon stant açarak ürünlerini sergiledi. Kermesi, yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçi gezdi.

Kermesten elde edilecek gelir, DMEDD eğitim fonu, yardımlaşma projeleri ve Türkiye'yi tanıtıcı sosyal ve kültürel faaliyetler için kullanılacak.

DMEDD, kurulduğu 1981 yılından bu yana başta Dışişleri Bakanlığı'nın şehit ve görev başında vefat eden mensuplarının çocukları olmak üzere diğer ihtiyaç sahiplerinin çocuklarına ve kalkınma öncelikli illerde eğitim gören kız öğrencilere eğitim bursları sağlıyor. Ayrıca Türkiye'nin çeşitli yerlerinde eğitime yönelik yardım projelerine destek veren dernek, Türkiye'nin tanıtımı için Ankara'da yerleşik yabancı misyon mensuplarına yönelik tanıtıcı etkinlikler düzenliyor.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER