ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Eylül 2013 Çarşamba 16:51

Depremin ardından ada oluştu

Depremin ardından ada oluştu

Pakistan'da dün yaşanan 7.8'lik depremin ardından yeni bir ada oluştu.


Pakistan’ın Belucistan eyaletinde meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki deprem sonucu, ölenlerin sayısının 306’ya çıktığı açıklandı.

Yeni bir adanın da doğmasına sebebiyet veren depremde en az 400 kişinin yaralandı.. Ülke genelinde hissedilen ve büyük paniğe yol açan depremde, yardım ekiplerinin zarar gören yollar sebebiyle bölgeye ulaşmakta zorluk çektikleri ifade ediliyor.

Depremin Merkez üssü 60 bin nüfuslu Avaran’da durumun kötüye gittiği ve ölü sayısının katlanabileceği bildiriliyor.

Ayrıca yetkililer, depremden en çok etkilenen Avaran, Keç, Gavadar, Panjgur, Çagi ve Khuzdar illerinde 300 bin insanın yaşadığını aktardı.

Ordu ve Sınır Kolordu kurtarma ekipleri, yardım çalışmalarını yürütmek için bölgeye çağrıldı. Ordunun 100 kişilik sağlık ekibini ve kurtarma ekiplerine yardım için bin askeri bölgeye sevk ettiği kaydedildi.

2005 yılında Pakistan’ın Keşmir bölgesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen deprem nedeniyle en az 73 bin kişi ölmüş milyonlarcası da evsiz kalmıştı.

Depremin şiddeti Gvadar kenti sahilinde büyük bir kaya kütlesi ile karanın bağlantısını kopardı. Umman Denizi'nde oluşan yeni adanın genişliğinin 2-3 kilometre civarında olduğu belirtildi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER