ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Nisan 2014 Salı 10:08

Denizden 40 ceset daha çıktı

Denizden 40 ceset daha çıktı

Güney Kore'de meydana gelen feribot kazasında ölenlerin sayısı 104'e yükseldi.


Güney Kore'nin güneybatı kıyısı açıklarında geçen hafta meydana gelen feribot kazasında yaşamını yitirenlerin sayısı 104'e yükseldi.

Yonhap Haber Ajansı, son 20 yılın en kötü feribot kazasının ardından arama çalışmalarını sürdüren dalgıçların beş katlı feribotun güvertelerine sıkışan 40 kişinin daha cesedini bulduğunu, ölü sayısının 104'e yükseldiğini duyurdu.

Kayıp 200 kişinin bulunması için arama çalışmaları devam ediyor. Çalışmalara 550 dalgıcın yanı sıra 212 tekne ve 34 uçak katılıyor.

Yetkililer, dalgıçların feribotun üçüncü ve dördüncü katlarını kontrol edeceğini, bölgedeki gemilerin ise sürüklenen cesetleri arayacağını açıkladı.

Kayıpların ailelerinin çaresiz bekleyişi de devam ediyor. Birkaç gün öncesine kadar bir mucize için dua eden aileler, artık sadece sevdiklerinin cesetlerinin çürümeden bulunmasını istiyor.

Denizden çıkarılan cesetler, önce Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından inceleniyor. Ailelerden alınan kıyafet, fiziksel özellikler gibi bilgiler doğrultusunda kimlik belirlemesi yapılıyor. Cesetler temizlendikten sonra cenaze töreni için yakınlarına teslim ediliyor.

Bu arada ABD Başkanı Barack Obama'nın bu hafta Güney Kore'ye yapacağı ziyaret öncesi Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kurtarma gemisi USNS Safeguard'ın bölgeye gönderildiği belirtildi. ABD'nin USS Bonhomme Richard savaş gemisi, arama çalışmalarına destek veriyor.

Ülkenin güneyindeki Incheon kentinden turistik Jeju Adası'na giden 6,325 ton ağırlığındaki Sewol feribotu, geçen çarşamba Byungpoong Adası'nın 20 kilometre açığında sahil güvenliğe yardım çağrısı gönderdikten sonra yan yatmış ve hızla soğuk sulara gömülmüştü.

Aralarında okul gezisine katılan 325 lise öğrencisinin de bulunduğu 470'ten fazla kişiyi taşıyan feribotun neden battığı henüz bilinmiyor. Feribotun, su altındaki bir kayaya çarpmış olabileceği düşünülüyor.

Haftada iki kez Incheon-Jeju seferi yapan feribot, 1994'te Japonya'da üretilmişti. 146 metre uzunluğundaki ve 22 metre genişliğindeki feribot, 921 kişi, 180 araç ve 152 konteyner taşıma kapasitesine sahipti. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER