ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Ekim 2017 Pazartesi 16:32

DEAŞ saflarındaki Britanyalı teröristler

DEAŞ saflarındaki Britanyalı teröristler

Birleşik Krallık Uluslararası Kalkınma Bakanı Yardımcısı Stewart: (Suriye ve Irak'taki Britanyalı DEAŞ teröristlerine ilişkin) "Maalesef, onlarla başa çıkmanın tek yolu hemen hemen her durumda onları öldürmek olacak"


Birleşik Krallık Uluslararası Kalkınma Bakanı Yardımcısı Rory Stewart, DEAŞ saflarında yer alan Britanyalı teröristlerle baş etmenin tek yolunun, onları bölgede öldürmek olduğunu belirtti.

Stewart, BBC Radyo 5'e yaptığı açıklamada, Suriye ve Irak'a giderek terör örgütü DEAŞ için savaşan Britanya vatandaşlarının, ada yönetimine karşı her türlü sadakatten uzaklaşmış bireyler olduğunu dile getirdi.

Savaşçıların, "kendilerini öldürmeye, başkalarını öldürmeye ve 8. yüzyıl ya da 7. yüzyıl devletini oluşturmak için şiddet ve acımasızlığı kullanmaya çalışan son derece nefret dolu bir prensibe inandıklarını" vurgulayan Stewart, "Bu nedenle, korkarım ki bu insanların bize yönelik oluşturduğu ciddi tehlikeye dair ciddi olmalıyız. Maalesef, onlarla başa çıkmanın tek yolu hemen hemen her durumda onları öldürmek olacak." diye konuştu.

Hükümetin, Suriye'de Beşşar Esed'ın iktidarda olmaması yönündeki politikayı savunmaya devam ettiğini anımsatan Stewart, "(Esed'in) Sahip olduğu kontrolün acımasız ve sonuçta kırılgan olduğundan hiç kimse şüphe duymamalıdır." dedi.

Birleşik Krallık hükümetinden Stewart'ın ifadelerine ilişkin yapılan açıklamada da bakan yardımcısının söylediklerinin Savunma Bakanlığının tutumuyla uyumlu olduğu bildirildi.

Birleşik Krallık'tan 800'den fazla kişinin DEAŞ ile birlikte savaşmak üzere Suriye ve Irak'a gittiği tahmin ediliyor. İstihbarat yetkilileri, bu kişilerden 130'unun bölgede yaşamını yitirdiğini düşünüyor. Yetkililer, adaya dönmek isteyenlerin ise terör eyleminde bulunacağından endişe ediyor.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER