ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Eylül 2014 Çarşamba 15:32

Davutoğlu’ndan askere telefon jesti

Davutoğlundan askere telefon jesti

Davutoğlu, kendisine kolonya tutan Ali Arslan isimli askere jest yaparak, askerin ailesini aradı.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kıbrıs’taki temasları kapsamında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nı (KTBK) ziyareti sırasında kendisine kolonya tutan Ali Arslan isimli askere jest yaparak, askerin İstanbul’daki ailesini telefonla aradı.

Başbakan Davutoğlu, Kıbrıs’ta dünkü temasları kapsamında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nı ziyaret etti. Burada KTBK karargahının bahçesine fidan diken Davutoğlu, daha sonra fidana su verdi. Fidan dikiminden sonra kendisine kolonya tutan Ali Arslan isimli askerle sohbet eden Davutoğlu, askere jest yaparak ailesini telefonla aradı. Davutoğlu, telefonu açan askerin kardeşine, “Ben Ahmet Davutoğlu, Başbakan. Nasılsınız? Bakın kim var yanımda biliyor musunuz? Ali ağabeyin var, Ali Arslan” dedi. Telefondan gelen cevap üzerine Davutoğlu, “İnan inan, vallahi öyle. Tabi ben Kıbrıs’tayım. Ziyaret ederken beraber fidan diktik. Sordum, kim var yakının diye. Kardeşim Bahar var dedi” diye konuştu.

"DAHA YAVUKLUSU YOK"

Daha sonra askerin babası ile görüşen Davutoğlu, “Ali yanımda beraber fidan diktik. Ali ile konuşurken bir şey öğrendik. Ali’nin daha yavuklusu yok, nişanlısı yok, evli değil. Bir an önce inşallah hayırlı bir kısmet bakalım beraber” dedi.

Askerin kendisinden büyük bekar ağabeyi olduğunu öğrenen Davutoğlu, bunun üzerine, “Olsun. Bu işte sıra olmaz. Bana söylemedi ama sanki gözlerinden aslında birisi var da söyleyemiyor gibi geldi bana” şeklinde konuştu.

Davutoğlu’na KTBK ziyaretinde Kıbrıs ile ilgili Koordinasyon İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin eşlik etti.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN







KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER