ÖNE ÇIKANLAR :
POLİTİKATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Eylül 2014 Cuma 20:21

Davutoğlu Esedov ile bir araya geldi

Davutoğlu Esedov ile bir araya geldi

Davutoğlu Azerbaycan Meclis Başkanı Esedov ile bir arada geldi.


Bakü'de bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov ile bir araya geldi. Başbaşa yapılan görüşmenin ardından düzenlenen heyetlerarası toplantıda konuşan Davutoğlu, Azerbaycan Milli Meclisi'nin halkın iradesini temsil eden, ortak düşüncelerine, hissiyatına tercüman olan büyük müessese olduğunu ifade etti. Davutoğlu, son 12 yıl içinde birçok kez Milli Meclis'i ziyaret ettiğini ifade ederek şunları söyledi: "Her seferinde bu güçlü iradeyi sizin şahsınızda görmekten de büyük mutluluk duydum. Sadece Başdanışman, Dışişleri Bakanı, Başbakan olarak sizi ziyaret etmenin gururunu taşımıyorum. Bizim nesil, 70'li, 80'li yıllarda eski radyolarda bir Azeri kardeşimizin sesini duymak frekans arardı. Ben arardım ki bir frekans yakalayalım da Azerbaycan'dan ses duyalım. Buradan esen rüzgardan selam alırdık. Buraya esen rüzgarla selam gönderirdik. Hamd olsun ki buraya Başbakan olarak gelmek nasip oldu."

Azerbaycan ve Türkiye arasında hemen her konuda yakın ilişkilerin olduğuna dikkat çeken Davutoğlu ,"Bir yerde Türk lider varsa Azerbaycan'da oradadır, Azeri bir lider varsa Türkiye'de oradadır. Birbirimiz adına da konuşur, birbirimizin hukukunu da koruruz" dedi.

Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Oktay Esedov da Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin giderek geliştiğini vurguladı. Esedov, Türkiye'nin, her meselede Azerbaycan'ın yanında yer aldığını belirterek "Dağlık Karabağ bizim en önemli meselemizdir. Türkiye, bu meselede hep yanımızda durdu ve bizi destekledi. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünden yana oldu" diye konuştu.








KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER