ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ekim 2014 Çarşamba 19:43

Cumhuriyet Bayramı Güney Afrika'da kutlandı

Cumhuriyet Bayramı Güney Afrikada kutlandı

Cumhuriyet'in kuruluşunun 91'inci yıldönümü Güney Afrika'nın idari başkenti Pretoria kutlandı.


Büyükelçi Kaan Esener'in rezidansında organize edilen resepsiyona Türk vatandaşlarının yanında diplomatlar ve üst düzey davetliler katıldı.

İki ülkenin milli marşlarının okunmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu ve ardından Esener davetlilere hitap etti. Konuşmalardan sonra misafirlere döner, sarma, köfte, baklava gibi Türk yemekleri ikram edildi.

Türkiye'nin Pretoria Büyükelçisi Kaan Esener Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Güney Afrika'da 3 bin kadar Türk vatandaşımız var. Buradaki vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz. O kadar dinamik, o kadar enerjik o kadar güzel vatandaş topluluğumuz var ki burada devletimizin de desteğiyle onların da katkısıyla çok güzel bir görüntü oluşturuyoruz. Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir araya gelmek bizim için çok mutluluk verici. Onun için burada büyükelçilik yapmaktan dolayı kendimi çok şanslı addediyorum." dedi.

Güney yarım kürede baharın gelmesiyle açan Pretoria'nın meşhur jakaranda ağaçlarının gölgesinde davetliler uzun süre sohbet etti.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER