ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Kasım 2014 Pazartesi 21:06

Cumhurbaşkanı'na domatesli yumurtalı protesto

Cumhurbaşkanına domatesli yumurtalı protesto

Üniversite öğrencileri Cumhurbaşkanı Zeman'a ''istifa, istifa, utan, utan'' sloganları attı


Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Milos Zeman, üniversite öğrencilerinin domatesli ve yumurtalı protestosu uğradı.

Zeman, 1989'daki kansız Kadife Devrimi'nin 25'inci yıl dönümü dolayısıyla katıldığı törende, öğrenciler tarafından protesto edildi. Korumaları, Zeman'ı, atılan yumurta, sandviç ve domateslerden korumak için büyük şemsiyeler açtı. Öğrenciler Cumhurbaşkanı Zeman'a ''istifa, istifa, utan, utan'' sloganları attı.

Bu arada atılan yumurtalardan törene katılan Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'ın başına isabet etti.

Başkent Prag'da toplanan bir grup da ellerindeki ''kırmızı kartları'' göstererek Rus yanlısı politikaları nedeniyle Zeman'ı protesto etti ve ''Rusya'nın sömürgesi olmak istemiyoruz'' sloganları attı.

Çek Cumhuriyeti'ndeki halkın büyük bir kesimi, Zeman'ın, ülkede komünizmin çökmesindeki sonraki ilk devlet başkanı Vaclav Havel'ın büyük önem gösterdiği insan haklarını ülkenin ekonomik çıkarları uğruna bir kenara itmesini ve ülkenin Rus yanlısı politikalara kayan tavrını eleştiriyor.

Çek Cumhuriyeti'nde 1998-2002 yıllarında başbakanlık görevinde bulunan, geçen yıl da devlet başkanlığına seçilen 70 yaşındaki Zeman, daha önceki açıklamalarında Avrupa Birliği'nin Ukrayna nedeniyle Rusya'ya yönelik yaptırımlarına karşı olduğunu tekrar etmişti.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER