ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Ekim 2014 Cumartesi 10:01

CNN’den ‘Kürdistan Haritası’ Açıklaması: Hata Yok

CNNden Kürdistan Haritası Açıklaması: Hata Yok

CNN International, ABD'deki Türk-Amerikan toplum temsilcilerinin, Türkiye'nin bir bölgesini Kürdistan olarak gösteren haritayla ilgili şikayet mektubuna, "hata yapmadık" şeklinde cevap verdi.


Amerikan uluslararası haber kanalı CNN International, ABD'deki Türk-Amerikan toplum temsilcilerinin, Türkiye'nin bir bölgesini Kürdistan olarak gösteren haritayla ilgili şikayet mektubuna, "hata yapmadık" şeklinde cevap verdi.

CNN International'ın Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Allison Gollust, Türk-Amerikan toplumunun söz konusu haritayla ilgili şikayetine yanıt gönderdi.

Başkan Yardımcısı Gollust yanıtında Doğu ve Güney Anadolu bölgelerini Kürdistan olarak göstermelerinde bir hata olmadığını, haritada o bölgede yaşayanları kastettiklerini belirtti.

Yayınladıkları haberin IŞİD ile bağlantılı olduğunu bildiren Gollust, haritayla bölgedeki Kürt varlığını kastettiklerini ifade etti.

Türk Toplumu'ndan Tepki Yağıyor

IŞİD'e ilişkin haberlerinde Türkiye'yi keskin bir dille eleştiren saldırgan yayınlar yapan CNN'in Türkiye'nin bir kısmını sözde Kürdistan sınırları içerisinde göstermesi, Türk Amerikan toplumunun tepkisine neden oldu.

Buna tepki gösteren ABD'deki Türk toplumu, CNN'e harita ve yayın politikasından duyulan hayal kırıklıklarını ve tepkilerini göstermek için Amerikan televizyonunu mektup ve elektronik posta yağmuruna tuttu.

Sivil toplum kuruluşları ve Türkler tarafından kanal yöneticilerine gönderilen bazı mektuplarda Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarının 1923 yılında Lozan Anlaşmasıyla belirlendiği belirtilerek, bu sınırların bir bölümünü sözde Kürdistan olarak göstermenin bölgedeki sınırları bilmemekle açıklanamayacağı ve bu durumun hem ABD hem de AB tarafından terörist örgüt olarak kabul edilen PKK'ya hizmet edeceği uyarısı yer aldı.

Öte yandan IŞİD'in Kobani'de ilerlemesinin ardından ABD medyasında yoğun bir şekilde, Türkiye'nin bir an önce Kobani'ye müdahale etmesi gerektiği ve eylemsizliğin ABD yönetimi tarafından hoş karşılanmadığına yönelik haber ve yorumlar yer alıyor.

ABD yönetiminin benzer açıklamaları da Türkiye'nin IŞİD'e karşı kara harekatına sürüklenmek istendiği yorumlarına neden oldu.

 

KAYNAK:Turkishny.com ve Ajanslar

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER