ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Ekim 2014 Pazar 21:53

"Çirkin ve vahşice"

"Çirkin ve vahşice"

İran Başsavcısı Seyyid İbrahim Reisi, İsfahan'daki kezzaplı saldırıyla ilgili yakalanan bazı şüphelilerin sorgularının sürdüğünü belirtti.


İran Başsavcısı Seyyid İbrahim Reisi, İsfahan'daki kezzaplı saldırıyla ilgili yakalanan bazı şüphelilerin sorgularının sürdüğünü belirtti.

İran resmi ajansı İRNA'nın haberine göre, Reisi, Şiraz kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıları "çirkin ve vahşice" olarak nitelendirerek "Saldırılar kötü ve olayın faillerini çok şiddetli ceza bekliyor ancak olayı kullanarak toplumun güvenliğini tehlikeye atmak ve düşmanların bundan faydalanmasına yol açmak daha da kötü" dedi.

"Batılı medya organlarının olayı İslam'la ilişkilendirerek ülkede kargaşa çıkarmak" istediklerini ancak halkın bu planı fark ettiğini savunan Reisi, "Maalesef düşman medya organları saldırıları kullanarak, İslam'la ilişkilendirdi. Olayın dinle ilgisi yok. Bu saldırılar, İslam dininde cinayet sayılır. Müslüman, kesinlikle böyle vahşice saldırılarda bulunmaz" diye konuştu.

Olayı soruşturmak için İsfahan Mahkemesi tarafından özel komite kurulduğunu yineleyen Reisi, "Halkımız müsterih olsun. Yargı, bu dosyayı kesin ve müsamahasız bir şekilde ele alacak en kısa sürede hak yerini bulacaktır" ifadesini kullandı.

Öte yandan, bugün başkent Tahran'da söz konusuyu saldırıyı protesto etmek isteyen göstericilere izin verilmedi.

İsfahan kentinde, geçen hafta kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından iki kadına kezzaplı saldırıda bulunulmuştu. Saldırı tepkiye neden olmuş ve konunun üzerine kararlılıkla gidilmediği gerekçesiyle protesto gösterileri düzenlenmişti.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER