ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Aralık 2014 Perşembe 14:27

Çinliler işportacılarla mücadelede İstanbul'u model alacak

Çinliler işportacılarla mücadelede İstanbulu model alacak

Çinliler, işportacı ve seyyar satıcılarla mücadele konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne iş birliği talebinde bulundu.


Çinliler, işportacı ve seyyar satıcılarla mücadele konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne iş birliği talebinde bulundu.

Marmara Belediyeler Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, Çin'in Yu Xi Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Dong Wen Xian'ın başkanlığındaki heyet, sosyal, kültürel ve ekonomik iş birliğinin geliştirilmesi çalışmalarının yanında özellikle işportacılarla mücadelede uygulanan yöntem ve uygulamaları yerinde görmek üzere İstanbul'a geldi.

Çinli heyet temasları kapsamında, Marmara Belediyeler Birliği'ni ziyaret etti. Birliğin Genel Sekreteri Cemil Arslan tarafından karşılanan heyette, Yu Xi'nin ekonomik gelirinin yüzde 60'ını karşılayan Hong Ta ilçesinin Başkan Yardımcısı Zeng Kui de yer aldı. Ziyarette Arslan, birliğin kuruluş amacı ve faaliyetleri konusunda Çin heyetine bilgi verdi.

Birliğe 172 belediyenin üye olduğunu belirten Arslan, "Birlik olarak amacımız, ülkemizin kalkınmasında önemli bir yere sahip olan yerel yönetimlerimizi, çağın gerekliklerine uygun olarak eğitmek. Finansman, yönetim, hukuk ve uluslararası ölçekte yaşanan değişim ve gelişmelerde belediyelerimizi bilgilendirerek önemli bir görevi yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

- "İstanbul tarihine çok güzel sahip çıkmış"

Arslan, bilgilendirmenin yanında çevre ve tarihi doğal kaynakların korunması gibi konulara yönelik projeler geliştirdiklerini anlatarak, "Birliğin başkanı ve aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yerel yönetimler arasındaki rekabetin hizmet yarışını ve kaliteyi de beraberinde getireceğine inanıyor. Bundan da halkımız kazançlı çıkıyor. Birlik olarak ulusal ölçekte yarışmalar düzenliyoruz. Bursa'da, 13-14 Mayıs'ta Uluslararası Akıllı Belediyecilik Zirvesi'ni yapacağız" bilgisini verdi.

Dostane karşılama ve misafirperverlik dolayısıyla Arslan'a teşekkür eden Xian, İstanbul'a hayran kaldıklarını, şehri kitaplarda ve televizyonlarda gördüklerinden çok daha güzel bulduklarını vurguladı.

İstanbul'un, tarihine çok güzel sahip çıktığını, yüzlerce yıllık tarihi eserlerin korunarak günümüze kadar getirildiğini kaydeden Xian, "Bu alanda İstanbul'dan öğreneceğimiz çok şey var. İstanbul, her alanda örnek alınması gereken bir kent. Yu Xi, doğal ve etnik kültürel yapısı ile İstanbul'a çok benziyor. İki şehir arasında sosyo-kültürel ve ekonomik alanlardaki iş birliğinin geliştirilmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Deneyim paylaşımı ve kardeş şehir uygulamaları ile bu sürece katkı sağlayabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

- Seyyar satıcılarla mücadelede iş birliği isteği

Heyette yer alan Hong Ta Bölgesi Başkan Yardımcısı Zeng Kui de 2 gündür İstanbul'da olduklarını ve seyyar satıcılarla mücadele konusunda büyük bir başarı fark ettiklerini belirterek, Yu Xi bölgesinde cadde ve meydanlarda işportacıların çok olduğunu ve mücadelede zorlandıklarını anlattı.

Kui, "İstanbul bu alanda gerçekten başarıyı yakalamış. Cadde ve meydanlar seyyar satıcılardan, işportacılardan, işgalcilerden büyük oranda arındırılmış. Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yapmak istiyoruz. İstanbul'daki modeli, Yu Xi'de hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda Birlik Genel Sekreteri Cemil Arslan, konuk heyete el yapımı çini hediye etti. Çinli heyet de Arslan'a yöresel el ürünleri sundu.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER