ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Mayıs 2014 Salı 22:09

Çin'de lahanaları köpek yaptılar!

Çinde lahanaları köpek yaptılar!

Çinli gençlerin tasma takıp evcil bir hayvan gibi dolaştırdıkları 'lahanalar' tüm dünyanın gündemine oturdu.


Yalnızlık ve depresyondan şikayetçi olan Çinli gençlerin yeni eğlencesi olan 'lahana yürüyüşü', dünyanın sayılı gazete ve haber sitelerinin 'tuhaf haberler' bölümünü süslüyor günlerdir.

17 yaşındaki Lui Ja Chen yaptığı açıklamada duruma şöyle bir açıklama getiriyor: "Gezdirdiğim bu lahana ile tüm negatif duygularımı lahanaya transfer ediyorum. Yaptığım yürüyüşün ardından eve mutlu dönüyorum. Lahanamın beni ailemden bile daha iyi anladığını düşünüyorum."

Çinli psikiyatr Wen Chao ise gençlerin tutumunu şöyle özetliyor: "Fikir oldukça basit; aynen sıradan bir lahana kadar basit ve yalnız hissediyorum duygusunu veriyor gençler."

Başka doktorlar ise durumdan endişeli. 'Sebze arkadaşlığının' gençleri, insani iletişimden tamamen uzaklaştıracağını düşünen uzmanların sayısı da az değil.

SANATTAN SOKAĞA

Aslında bu 'lahana' gezdirme olayını başlatan ise Çinli performans sanatçısı Han Bing. Bing, 2000 yılında başlattığı 'Walking the Cabbage' projesinde, toplumun 'normal' algısını yıkmayı amaçlıyordu.

2000 - 2008 yılları arasında çektiği bir çok fotoğraf ve videoda, sokaklarda yanında dolaştırdığı marulu ile etraftaki gülüşmelere aldırmadan yürüdüğü görülen Bing'in başlattığı akım, son bir yıl içinde Çin'de hızla gelişti.

Yalnızlıkla savaş metodu olarak görülen 'Walking the Cabbage' (Lahana Yürüyüşü), Bing'in performansına da katkı sunmuştur herhalde bu haliyle. Çünkü artık sokaklarda, lahana dolaştıran gençleri görenler dönüp bakmıyor bile.

Bu arada 'lahana gezdirmenin' bir çok Avrupa ülkesinde, 'yeşil' hareket olarak kullanıldığını da eklemeden geçmeyelim. Çevre duyarlılığını vurgulamak isteyen genç, yaşlı herkes, ellerindeki tasmaların ucuna taktıkları lahanalarla sokaklarda yürüyor.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER