ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Mart 2014 Çarşamba 11:40

CİA'in bilgisayara sızdığı iddiası

CİAin bilgisayara sızdığı iddiası

ABD Senatosu İstihbarat Komitesi Başkanı Senatör Dianne Feinstein, CIA'i kongre çalışanlarının bilgisayarlarına girmekle suçladı.


ABD Senatosu İstihbarat Komitesi Başkanı Senatör Dianne Feinstein, CIA'i kongre çalışanlarının bilgisayarlarına girmekle suçladı.

Feinstein senatoda yaptığı konuşmada, bu faaliyetin "hükümetin istihbarat kuruluşlarını denetlemesini öngören anayasa maddesini ihlal etmiş olabileceğini" belirtti.

Senato komitesi, CIA'in gözaltı ve sorgulama programlarındaki hak ihlali iddialarını araştırıyordu.

CIA'in içinde bilgisayar korsanlığı iddiasının araştırılması için soruşturma başlatıldı.

CIA Başkanı suçlamaları kabul etmedi

Ancak CIA Başkanı John Brennan suçlamaları reddetti.

Brennan, "Hiçbir şey gerçekten bu kadar uzak olamaz. Uygun makamlar meseleyi inceliyor ve gerçekler ortaya çıkacak" dedi.

CIA ayrıca hak ihlali iddialarını araştıran Senato İstihbarat Komitesi'nin personeline ait bilgisayarlardaki 900'den fazla belgeyi gizlice silmekle suçlanıyor.

CIA'e yöneltilen hak ihlali iddiaları eski Başkan George W. Bush dönemindeki gözaltı ve sorgulama programlarıyla ilgili.

CİA özür dilemekten kaçınıyor

Feinstein daha önce altı milyon sayfa kaydı inceledikten sonra İstihbarat Komitesi'nin geçen yıl tamamladığı kapsamlı gözden geçirmede CIA'in bu programlarla çok az istihbarat edindi sonucuna varıldığını söylemişti.

Feinstein ayrıca daha önce CIA'den özür ve itiraf talep ettiğini, ancak iki mektup yollamasına karşın yanıt alamadığını belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı ve konunun incelenmesi için Adalet Bakanlığına iletildiğini vurguladı.

Cumhuriyetçi Partili Senatör Lindsay Graham da, "Bu doğruysa, bazıları hapse girmeli. Yürütme CIA'e savaş açmalı" dedi. 

ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER