ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Kasım 2014 Çarşamba 15:08

Ceset parçalarına ulaşıldı

Ceset parçalarına ulaşıldı

Malezya Havayolları'nın 17 Temmuz'da Ukrayna'da düşen MH17 sefer sayılı uçağında hayatını kaybeden yolculara ait bazı kalıntılarla eşyaların bulunduğu bildirildi.


Malezya Havayolları'nın 17 Temmuz'da Ukrayna'da düşen MH17 sefer sayılı uçağında hayatını kaybeden yolculara ait bazı kalıntılarla eşyaların bulunduğu bildirildi. Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kaza yerinde araştırma yapan ekip tarafından bulunan ceset parçalarının, Ukrayna'nın Kharkov kentine götürüldüğü belirtildi.

Kharkov'da yapılacak adli incelemenin ardından Hollanda'ya getirilecek kalıntıların, törenle karşılanacağına değinilen açıklamada, nakil işleminin ne zaman yapılacağının henüz belirlenmediği kaydedildi. Yolcuların eşyaları ise Hollanda'da yapılacak araştırmadan sonra kurban yakınlarına verilecek.

Uzun bir aradan sonra geçen hafta kaza yerinde yeniden araştırma yapmaya başlayan Hollandalı uzmanlar, cuma günü de bazı ceset parçaları bulmuştu.

Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgesinde 17 Temmuz'da düşen Malezya Havayolları'nın Amsterdam-Kuala Lumpur seferi yapan uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Kazada hayatlarını kaybedenlerden 196'sı Hollanda vatandaşıydı.

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi kazaya ilişkin hazırladığı ön raporunda, uçağın muhtemelen dışarıdan gelen bir nesneyle düşürüldüğünü, pilotaj hatasının söz konusu olmadığını açıklamıştı.

Yolculardan şimdiye kadar 289'unun kimliği tespit edilebildi. Hilversum kentindeki bir askeri kışlada 3 aydır muhafaza edilen cenazelerin teşhis işlemleri, Hollandalıların yanı sıra Avustralya, Almanya, Belçika, İngiltere, Malezya, Endonezya ve Yeni Zelanda'dan yaklaşık 200 kişilik uzman ekip tarafından yürütülüyor.



 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER