ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2014 Salı 10:23

Cesedi 34 ay sonra bulundu

Cesedi 34 ay sonra bulundu

Costa Concordia kruvaziyerinde can veren 32 kişi arasında bulunan Hintli Russel Rebello’nun cesedi, yaklaşık 34 ay sonra bulundu.


İtalya’da kayalıklara çarparak yan yatan Costa Concordia kruvaziyerinde can veren 32 kişi arasında bulunan Hintli Russel Rebello’nun cesedi, yaklaşık 34 ay sonra bulundu.

Kaptan Francesco Schettino’nun, ada sakinlerini selamlamak için karaya yaklaşarak, kayalıklara çarpmasına neden olduğu 114 bin tonluk dev seyahat gemisinin son kurbanı da bulundu.

Giglio Adası açığında 13 Ocak 2012 tarihinde meydana gelen kaza sonrası 31 kişinin cesedine ulaşılmış, ancak yapılan tüm araştırmalara rağmen mürettebata mensup garson Russel Rebello’nun cesedi bir türlü bulunamamıştı.

Yapılan açıklamaya göre Rebello’nun cansız bedeni, Cenova’da söküm işlemleri gerçekleştirildiği sırada geminin 8 numaralı köprüsünde yer alan bir kabinde bulundu.

Kabindeki mobilyaların arasına sıkışmış halde bulunan 33 yaşındaki garsonun, halen üzerinde duran bazı kıyafet parçalarından tanındığı belirtildi. Cesedin otopsi için bir sağlık kurumuna götürüldüğü kaydedildi.

Aylarca süren enkaz kaldırma çalışmalarının ardından “Parbucklling” sistemiyle dik konuma getirilen 290 metre uzunluğundaki Costa Concordia, 27 Temmuz’da parçalanmak üzere Cenova Limanı’na kadar yüzdürülmüştü. Kruvaziyerde 4 bin 200 yolcu ve mürettebat bulunuyordu. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER