ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2014 Çarşamba 15:04

Cenazeler Hollanda'ya Gönderildi

Cenazeler Hollandaya Gönderildi

Ukrayna'nın doğusunda düşen Malezya Havayolları'na ait uçaktaki yolculardan 20'sinin cenazesi Hollanda'ya gönderildi.


Ukrayna'nın Rusya sınırı yakınında geçtiğimiz perşembe günü düşen Malezya Havayolları'na ait uçaktaki yolculardan 20'sinin cenazesi, Kharkov Havaalanı'nda düzenlenen resmi bir törenle Hollanda'ya gönderildi.

Çok sayıda basın mensubunun takip ettiği törene, Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Kalkınma Bakanı Vladimir Groysman, Malezya'nın Kiev Büyükelçisi Chuah Teong Ban, Hollanda'nın Kiev Büyükelçisi Kees Klompenhouwer ve Avustralya'yı temsilen emekli Mareşal Angus'un yanı sıra Endonezya, İngiltere, Almanya, Belçika ve ABD'den büyükelçi ve diplomatlar ile uluslararası araştırma ekipleri ve  vatandaşlar katıldı.

"Sorumlular Cezasız Kalmayacak"

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Kalkınma Bakanı Groysman, törende yaptığı konuşmada, taziyelerini sunarak Ukrayna'nın, yakınlarını kaybedenlerin acısını paylaştığını söyledi. Groysman, "Bugün burada uğurladıkları kurbanların, 17 Temmuz'da evlerine dönüp yakınlarıyla buluşmayı, tatil yapmayı düşünürken Rusya'nın desteklediği teröristlerin kontrolündeki bir bölgede hayatlarını kaybettiklerini" söyledi. Groysman, "Bu felaketten sorumlu olanlardan bir teki bile cezasız kalmamalıdır" dedi.

Konuşmalar ve saygı duruşunun ardından, uçağa konulan diğer cenazeleri temsilen tören alanında bırakılan 4 cenaze, askerler tarafından uçağa taşındı.





 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER