ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Ekim 2014 Cumartesi 17:21

Cemil Bayık itiraf etti: Silahlı birliklerimizi...

Cemil Bayık itiraf etti: Silahlı birliklerimizi...

Alman 1. Devlet Televizyonu ARD'nin internet sitesinde Cemil Bayık ile yapıldığı belirtilen bir röportaj metni yayınlandı.


Cemil Bayık Alman 1. Devlet Televizyonu ARD'nin internet sitesine verdiği röportajda "silahlı birliklerimizi yeniden Türkiye'ye gönderdik" dedi.

Haberde ARD muhabiri Reinhard Baumgarten'e konuştuğu belirtilen Bayık'ın "Silahlı militanları yeniden Türkiye'ye gönderdik" dediği ileri sürüldü.

"EĞER BÖYLE DEVAM EDERSE..."

Haberde, Kandil'de konuştuğu belirtilen KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık'ın Kobani gösterilerinde Kürtlerin ölmeye devam etmesi durumunda, yeniden silahlı mücadeleye başlayacaklarını söylediği belirtilerek, Bayık'ın "Eğer böyle devam ederse, gerilla, halkımızı korumak için savaşacaktır. Gerillanın asıl görevi, halkı savunmaktır" dediği aktarıldı. Haberde, Kobani'de yaşananlar ve Türkiye'de olanlardan hükümeti sorumlu tuttuğunu belirten Bayık'ın 2 yıldan bu yana sürdürülen çözüm süreci görüşmelerinden umutsuz olduğunu aktardığı öne sürüldü.

BAYIK: SİLAHLI BİRLİKLERİMİZİ TÜRKİYE'YE GERİ GÖNDERDİK

ARD'nin haberinde Bayık'ın "Hükümet Doğu ve Güneydoğu'da askeri yığınak yapmayı sürdürdüğü için biz de harekete geçtik. Türkiye politikalarını aynen sürdürdüğü için biz de silahlı birliklerimizi Türkiye'ye geri gönderdik. Büyük Millet Meclisi'nde Suriye ve Irak tezkeresinin kabulü bize göre savaş ilanı anlamına geliyor. Tezkerede IŞİD sözü neredeyse hiç geçmiyor. Tezkere ile PKK'ya açıktan savaş ilan edilmiştir. Tezkerenin kabulüyle Türkiye barış sürecini sona erdirmiştir" dediği ileri sürüldü.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER