ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Aralık 2013 Cumartesi 10:32

Cem Uzan'ın başı fena dertte

Cem Uzanın başı fena dertte

Yargıç Rakoff yine Uzanlar’ın ensesinde! Dev şirketlerin Cem Uzan ve Hakan Uzan'ın gizledikleri malvarlıklarını belirlemeye çalıştıkları ortaya çıktı.


Motorola’nın Google, Microsoft, Yahoo ve AOL ile anlaşarak Cem ve Hakan Uzan kardeşlerin tüm e-mail yazışmalarını ele geçirip gizledikleri malvarlıklarını belirlemeye çalıştıkları ortaya çıktı. Mail takibi için kararı yine Yargıç Rakoff verdi

Uzanlar’dan 2.5 milyar dolar alacağı olduğunu belirtip bunun peşine düşen Motorola ile Uzanlar arasında yıllardır devam eden kavgada yeni bir gelişme yaşandı.
Vatan gazetesi Uğur Koçbaş imzalı habere göre;  Geçen Eylül ayında Uzan Ailesi’nin Ürdün’de kurduğu paravan bir bankayla Avrupa’da işlem yaptığını tespit ederek 6 Avrupa bankasına, ‘Uzanlar ve malvarlıklarıyla ilgili tüm bilgi ve belgeleri bize gönderin’ diye karar alan ABD’li yargıç Jed Rakoff‘un Uzan ailesini köşeye sıkıştıracak bir başka karar daha aldığı ortaya çıktı.

MOTOROLA ŞiKAYET ETTi

2007 yılında Uzanlar’ın Motorola’ya 3.1 milyar dolar tazminat ödemesine hükmeden Rakoff’un, Motorola’nın ‘Tahsilat yapamadım’ şikayeti üzerine Motorola’ya Uzanlar’ın dünya genelindeki malvarlığını araştırmak için ‘istihbarat toplama’ yetkisi verdiği anlaşıldı.
Bu yetkiyle Motorola, başta Singapur, Ürdün, Hong Kong ve ABD olmak üzere birçok ülkede Uzanlarla ilişkisi olan şirketlerin Cem Uzan başta olmak üzere aile üyeleri ve Uzanlar’ın yöneticileriyle e-mail yazışmalarını ele geçirmek için girişim başlattı. Amaç yazışmalar aracılığıyla Uzan Ailesi’nin gizlediği malvarlıklarını ortaya çıkarmaktı.

‘UZAN PROPERTIES’

Mart ve Mayıs aylarında Rakoff’un aldığı gizli kararlar Google, Microsoft, Yahoo ve AOL’e iletildi ve Uzan Ailesi’nin e-mail yazışmalarının tamamını Motorola’ya göndermeleri istendi. Motorola elde ettiği bilgilerle ‘Uzan Properties’ (Uzan malvarlıkları) ve ‘Uzan proxies’ (Uzanlar adına işlem yapan kişiler) listeleri oluşturarak mahkemeye sundu. Mahkeme de Uzanlar’a ait olduğu belirlenen ABD içindeki malvarlıklarının açık artırma usulüyle satılarak elde edilen gelirin Motorola’ya aktarılmasına karar verdi.

UZANLAR FBI’A ŞiKAYET ETTi AMA...

Motorola’nın bu girişimi sonrası Uzanlar hemen karşı atağa geçti. Cem Uzan ve Hakan Uzan kardeşler FBI’a, ABD Adalet Bakanlığı’na, New York Savcılığı’na ve Hong Kong’daki resmi kurumlara Motorola’nın aleyhinde, ‘yasadışı elektronik casusluk’ suçlamasıyla şikayette bulundu. Ancak yargıç Rakoff aldığı yeni kararla Uzan Ailesi’nin suçlamalarının temelsiz olduğu kararına vardı. Rakoff, “Tipik Uzan taktikleriyle mahkemeyi oyalamaya çalışıyorlar. Motorola tamamen yasal bir şekilde Uzan Ailesi’nin malvarlığı hakkında bilgi toplamıştır. Eğer Uzanlar’ın buna bir itirazı varsa New York’a gelir mahkemeye sözlü olarak bu itirazlarını dile getirirler” dedi.
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER